Tarih: 14.05.2024 12:30

Satranç Heyecanı: Türkiye Okul Sporları Şampiyonası Rize'de Başladı

Facebook Twitter Linked-in

 

 Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsoru Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla 13–17 Mayıs tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası, bugün gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

 

 Yenişehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonanın açılış törenine; Valimiz İhsan Selim Baydaş, Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu, Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Rize Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ramazan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, sporcular ve seyirciler katıldı.

 

 Binlerce sporcunun katılımıyla 81 ilde gerçekleştirilen il elemelerinin ardından 8 farklı ilde düzenlenen Türkiye Okul Sporları Satranç Grup Yarışmaları’nda hamle yapan sporcular finale kalmak için mücadele ettiler. Finali her yıl farklı bir şehirde düzenlenen şampiyonada bu yıl yaklaşık 700 sporcu hamle yapıyor. Şampiyonada, 2017 yılından bu yana olduğu gibi bu yıl da dereceye giren sporculara Türkiye İş Bankası tarafından teknoloji ödülleri verilecek.

 

ValiBaydaş: “Daha önce federasyonlarımızdan en az birinin finallerini şehrimizde düzenlemelerini istemiştik. Bu organizasyon da bunlardan biri. Türkiye'nin dört bir yanından kendi kategorilerinde derece yapmış satranç oyuncularını ilimizde ağırlıyoruz. Satranç, lisanssız sporcuların en çok tercih ettiği spor dallarından biri olup, her yaştan aktif sporcunun katılımıyla gerçekleşen ve özel bir mekâna ihtiyaç duymadan her yerde yapılabilecek muhteşem bir etkinliktir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —