Tarih: 17.10.2024 11:36

Kalkandere’ye Adanan Bir Ömür, Nihat ÇOLAK

Facebook Twitter Linked-in

1994-2014 yılları arasında kesintisiz olarak ilçemizde belediye başkanlığı yapmış olan değerli büyüğümüz Nihat Çolak’ı 16 Ekim de kaybettik. Kendine Allah’tan rahmet , kederli ailesine ve tüm ilçemize başsağlığı diliyoruz. 

 

 Nihat Çolak ; 13.03.1959 Kalkandere Kuruköy mahallesinde doğdu .Hayatımın büyük bir bölümünü Rize de geçirdi. İlkokulu bitirdikten sonra 1 buçuk 2 yıl Kuran Kursuna gitti. Ondan sonra mahallemizde hocalık görevi yapan Allah Rağmet eylesin Ahmet Yılmaz hoca babama yaptığı telkinlerle ortaokula yazılmama sebep oldu. Ondan sonra 1973 yılında Rize Ticaret lisesine başladı ve oradan 1976 yılında mezun oldu. Aynı yıl  Dağdibinde vekil öğretmenlik görevi yaptı. Bu süreçte spora merakım sebebiyle Kalkanderesporda Rize de amatör takımlarda Rize Ticaret Lisesi takımlarında hemkaptanlık hemde sporculuk yaptı. Genç milli takıma seçildi.

1983 yılında Kalkandere belediyesinin açmış olduğu sınava katıldı 97 buçukpuanla sınavı kazandı.  Bir başka arkadaşı da 97 buçuk puan aldı.15 gün sonra haber ettiler 1983 yılında belediyede çalışmaya başladı. Önce tanzim satış memurluğu ,işletme saymanlığı , hesap işleri müdürlüğü ve 1994 yılında Belediye başkanlığı görevini yaptım. 2 dönem ANAP 2 Dönem de AKP den belediye başkanlığı yaptı.

 

  20 yıllık görevi boyunca Kalkandere’mize sayısız eser kazandırdı. İlçeye su kazandırılmasından , kalkandere stadına , belediye , okul ve hastane binalarının yapımına , belediyenin çok kapsamlı çalışmasını sağlayacak alt yapı ve tesislere kadar çok sayıda eseri ilçemize kazandırdı. Yakalandığı ALS hastalığı sebebiyle ömrünün son zamanlarını hasta olarak geçirdi. Kendine bir kez daha zor Kalkandere coğrafyasında yaptıkları ve başardıkları için teşekkür ediyoruz . Allah rahmet eylesin .

 

Editör:  Oğuzhan GÖKYILDIZ

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —