Tarih: 02.02.2024 10:49

BİR FİDANDA SEN DİK!

Facebook Twitter Linked-in

Kalkandere Ziraat Odası Başkanı Sayın Niyazi KABAOĞLU ve Yönetim Kurulunun projesi olan meyvesiz bahçe kalmayacak kapsamında ziraat odamızın giriş katına vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere 26 çeşit meyve fidanı gelmiştir.-rize mandalina -ince kabuk mandalina -washington portakal-kırmızı portakal-limon-saksıda limon-cennet hurma-çikolatalı hurma-can erik-japon erik-anjelika erik-kırmızı elma-golden elma-vişne-kiraz-santamariya armut-deveci armut-nar-kamkat-şeftali-siyah dut-siyah üzüm-incir-yeni dünya(muş) -zeytin-gül).

 

 

Çok istenen -likapa(yaban mersini) ve –kivi üç gün içerisin de Ziraat Odamıza gelecektir.

Meyve fidanlarımız tüplü olup diğer açık kök fidanlara nazaran daha geniş bir aralıkta dikim rahatlığı sunar. Tüplü meyve fidanı farklı bir kök yapısına sahip olduğu için yılın 12 ayı dikilebilir. Meyve fidanlarımız 50 cm den 3 metre uzunluğunda olup mandalına , kamkat, limon , portakal gibi fidanlarımızın meyvesi dalında bulunmaktadır.

Özellikle orta yaşlıların talep ettiği fidan dikme işini gençlerimizin devralmasını daha çok istiyoruz. Bu kapsamda gençlerimize yönelik fidan dikme, aşılama , bakımı gibi seminerler ve etkinlikler düzenlemek istiyoruz. İlerleyen zamanlarda bu projemizi de gerçekleştireceğiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —