Tarih: 09.06.2015 12:33

GELECEĞE MERHABA, HAYDİ KEPLER HAVAYA

Facebook Twitter Linked-in

Vali Ersin Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet törenine katılarak öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileler çocuklarının mutlu gününe ortak oldular. Fener yerleşkesinde yapılan mezuniyet töreninde kep giyip, mezuniyet belgelerini alan üniversiteli gençler büyük bir sevinç yaşadılar.

Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen ve öğrenci ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği törende Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun kutlama mesajı okundu.

2014-2015 akademik yılını birincilikle bitiren Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencisi Yusuf Zeyyad Caner bir konuşma yaparak, mensubu olduğu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde eğitim görmüş olmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını hayat boyu yaşayacağını söyledi.  Ardından, gösterdiği başarı dolayısıyla mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Konuşmasına, Üniversiteden mezun olan öğrenci sayısının bu yıl mezun olacak öğrencilerle birlikte 30 bini aşacağını hatırlatarak başlayan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman: “Öğrencilerimizi hüzünlü ama gururla yeni hayatlarına uğurluyoruz. Öğrencilere gelecekleriyle ilgili çeşitli tavsiyelerde bulunan Karaman: “Hayatınızda bir kapı kapanırken alacağınız diplomalar sizlere yeni bir kapı aralıyor ve yeni bir hayata başlıyorsunuz. Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.” ifadelerini kullanarak öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

'Asıl hayat şimdi başlıyor'

Vali Ersin Yazıcı ise, mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Yazıcı, gençlere seslenerek 'Gerçek hayatla bugün itibariyle tanışmış oluyorsunuz. Belirlediğiniz hedeflere ulaşmanız için ilk önce kendinize inanmanız gerekiyor. Başarı insanın kendine güvenmesiyle kazanılır. Üniversitemizin açıldığı günden bugüne kendini geliştirmesi, çağın getirdiği bütün imkanları öğrencilerine sunması ve hem şehir hem de kendi açısından kazandırdıkları, yazılması gereken önemli bir başarı hikayesidir. Diplomasını alacak olan her gencimiz, yeni bir döneme başlıyor. Bu süreçte onlara rehberlik ve yol göstericilik yapacak olan, burada edindikleri tüm değerler olacak. Bu gençleri yetiştiren hayata hazırlanmalarını sağlayan siz değerli ailelere ülkemiz ve ilimiz adına içtenlikle teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın katkılarıyla alınan ödüller verildi.

2014-2015 akademik yılı birincisi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Yusuf Zeyyad Caner'e,  ikinciliği elde eden İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Fatma Cerah'a ve üçüncülüğü kazanan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Zehra Güven’e plaket ve çeşitli hediyeleri Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Gurur ve heyecanı bir arada yaşayan öğrencilerin mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutlaması ise renkli görüntüler oluşturdu.

Törene; Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı ile Nusret Bayraktar, İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz,  Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, il müdürleri, STK ile siyasi parti temsilcileri, Üniversitenin akademik ve idari personeli, veliler, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Rize Valiliği

Haber: Metehan Gedik

Özel Kalem Müdürlüğü




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —