Tarih: 26.06.2023 14:15

Rize Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Rize Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldık. Toplantıda

-Çayda birinci sürgünde yaşanan sorunlar,

-Çayda toplama yevmiyeleri ve girdi maliyetleri,

-Çiftçilerin ödedikleri Tarım Bağkuru primlerinin yüksek olması,

Çay kur çay alımında alım yerlerindeki eksperlerinin alım yerlerine daha uzun, daha çok zaman ayırması gerektiği, çünkü bir eksper 3-4 alım yerine baktığı için alım yerine üreticilerin getirmiş olduğu çaylar eksperin başka alım yerinde olması veya başka alım yerine gitmesi sebebiyle üretici tarafından özel sektör çay fabrikalarına getirilip satıldığı, bu sebeble Çaykura çay veremedikleri belirtildi. Bununla ilgili olarak Çay Kur alım yerlerinde eksperleri arttırılmalı veya çalışma sürelerini uzatması gerektiği ortaya çıkmıştır.

Çaykurun çay için çok önemli olduğu bunun için üreticilerimizinde ikinci ve üçüncü sürgünde muhakkak surette çaylarını Çay Kura vermeleri için üreticilere çağrı yapıldı. Çünkü Çay kur Çay üreticisi ve çay için olmazsa olmazımızdır. Çay Kura Üretici olarak sahip çıkalım.

-Çayda toplama yevmiyeleri aşırı derecede yüksek aynı zamanda diğer girdi maliyetleri çok yükseldiğinden Çaykur İkinci ve üçüncü sürgünde Kota uygulamamalıdır.

Çiftçilerimizin ödemekte oldukları Tarım Bağkur Primleri dört bin liraya çıktı. Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı bu konu ile ilgili olarak çalışmalı, uzun süreden beri çiftçilerimiz bağkur primlerini ödeyemez haldedir. S. S. K' lı işverenlere uygulanan teşvikler Tarım Bağkuru ödemekte olan çiftçilere de uygulanarak çiftçilerin Sosyal Güvenlik sisteminden ayrılmaması yani primlerini ödeyecek hale gelmeleri sağlanmalıdır. Bu sağlanmadığı takdirde çiftçilerin Tarım Bağkurunu terkedecektir




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —