Tarih: 31.03.2023 09:15

Dönüm Başına 2766 Kg Sınırlamasına 1 Yıl Ertelemeli!

Facebook Twitter Linked-in

Rize Ziraat Odası Yaş Çay Ürün Fark Ödemesi Desteğine dönüm başı en fazla 2766 kg yaş çay satış yapılabilmesi sınırlamasından en az 20-25 Bin müstahsilin 30 Milyon TL zarar edeceğini ve bu uygulamanın 1 yıl ertelenmesini talep etti.

14 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi Desteği 30 kuruş olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanının açıklamalarının ardından ise Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi Desteğine dönüm başı en fazla 2766 kg yaş çay satış yapılabilmesi sınırlaması getirilmişti.

İlgili sınırlamanın açıklandığı tarihte müstahsilin birinci sürgün yaş çay hasadını bitirmiş olması münasebeti ile yaş çay üreticisinin sınırlama uygulamasından ciddi derecede mağdur olduklarını kaydeden Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan; yapılan araştırmalarda en az 20-25 Bin müstahsilin 30 Milyon TL zarar edeceğini belirtti.

Kurum olarak haksız ödemelerin engellenmesi, düzenlemenin oluşturulması nedeniyle Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi Desteğine dekar başına en fazla 2766 kg satılma sınırlamasını sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Arslan; ‘’Bu uygulama 2022 yılı yaş çay kampanyası başladıktan ve birinci sürgü bittikten sonra açıklanması, mağduriyete sebebiyet vermiştir. 2022 yılı Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi Desteğine konulan bu sınırlamanın bir yıl ertelenmesini talep ediyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —