Tarih: 16.03.2023 12:49

15 Nisan 2023 tarihine kadar budama yapılması gerekmektedir

Facebook Twitter Linked-in

Bilindiği üzere 2022 yılından itibaren çay bahçelerinin ıslahı, daha kaliteli yaş çay ürünü ve çaylıkların gençleştirilmesi amacıyla 7 yıl süreyle; çay bahçeleri her yıl için 1/7 oranında budamaya tabi tutulur hükmü getirilmiştir.

Bu bağlamda yeniden yürürlüğe giren bu hüküm doğrultusunda çay bahçeleri 1/7 oranında budamaya tabi tutulurken aşağıdaki maddelere azami surette dikkat edilmelidir.

Geçmiş budama projelerinde olduğu gibi bu proje kapsamında da 1/7 oranında budama yapmayan üreticiler ilgili yılda ÇAYKUR'a Yaş Çay sürgün dönemlerinde çay satamaz. Çay bahçeleri budanırken 20 cm geçmeyecek şekilde

budanmalıdır.

Budama projesinin yürürlükte olduğu 7 yıl için en eski çay bahçeleri budanmalıdır. Şartlar ne olursa olsun daha yeni olan çaylıklardan yapılan budamalar kabul edilmeyecektir.

Budama projesi kapsamında budama yapılan çay bahçelerinin Ada-Parsel bilgileri yazılacağından tüm üreticilerimizin bizzat kendi çay bahçelerinden budama yapmaları gerekmektedir.

Tüm üreticilerimiz kendi çay bahçelerinden budama yapacağından; yarılık yaptığı çay bahçesinden kendine veya kendi çay bahçesinden yaptığı budamayı yarılık yaptığı çay cüzdanına budama olarak yazdıramayacaktır.Üreticilerimize önemle duyurulur.

15 Nisan 2023 tarihine kadar budama yapılması gerekmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —