İbar Ticaret/ Arçelik Küçükyalı Maltepe
  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

RİZE ARTVİN HAVALİMANI HİZMETE AÇILDI

RİZE ARTVİN HAVALİMANI HİZMETE AÇILDI

KALKANDERE 14.05.2022 23:48:00 0
RİZE ARTVİN HAVALİMANI HİZMETE AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı’nın eser ve hizmet siyasetlerinin son örneği olduğunu belirterek “Bu eser ne dağların ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir” dedi.
Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna yapılan Türkiye'nin ve Karadeniz Bölgesi'nin 2. havalimanı olma özelliğine sahip Rize-Artvin Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile çok sayıda bakanın katılımıyla hizmete açıldı. Çok sayıda Rizeli açılışı hem havalimanı içerisinde oluşturulan alanda hem de havalimanını gören yamaçtaki çay bahçelerinden takip etti.
Açılış töreninde konuşan Azerbaycan İlham Aliyev, 2. Karabağ Savaşı’nda Türkiye’nin verdiği desteğe vurgu yaparak savaşın son dakikasına kadar Suşa şehrine bayrak çekilene kadar Türkiye’nin kendilerine destek verdiğini ve Azerbaycan halkının bu desteği asla unutmayacağını söyledi. Aliyev “Biz dünya çapında iki dost ülkeyiz. Hem dost, hem kardeşiz, hem de resmen müttefikiz. Ben ilk kez Rize’ye geldim. Uçakla gelirken pencereden burayı izlerken yanımdakilere ‘Burası cenArdından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Partisi Mustafa Destici olmak üzere açılışa katılan herkese teşekkür etti. Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı’nın eser ve hizmet siyasetlerinin son örneği olduğunu belirterek bu havalimanının sıradan bir havalimanı olmadığını vurguladı. Erdoğan, “Dünyada deniz üzerinde inşa edilen toplam 5 havalimanı bulunuyor. Bunun açılışını yapmakta olduğumuz Rize-Artvin ile birlikte ikisi ülkemizdedir. Böylece ülkemizdeki havalimanı sayısını 26’dan 57’ye çıkardık” diye konuştu.
'Bu uçaklar boş gidip giderse bu ne Rize’ye ne Artvin’e yakışır'
Yaklaşık 5 yılda 4,4 milyar TL yatırımla tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı’nın 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminali ve destek üniteleri ve diğer birimleri ile gurur verici bir eser olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak şuanda uçaklarımız boş gelip gidiyor. Şimdi buradan Rizeli ve Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip giderse bu ne Rize’ye ne Artvin’e yakışır. Şuanda gerek uçak sayısı gerekse tüm bu maliyetler bir şeyi ortaya koyuyor. Demek ki Rizeli, Artvinli hemşehrilerim bu uçakları doldurmalı ki ona göre de bu gidiş gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin. Havalimanımızdaki binalar giriş kapısından kulesine kadar tüm mimarisi bölgemizin özelliklerine uygun şekilde tasarlanmış ve yapılmıştır. Bu eser ne dağların, ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir. Doğu Karadeniz’in zorlu coğrafyasında inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı komşumuz Gürcistan’ın ulaşımını da kolaylaştıracaktır. Bu havalimanı insanımıza vakitten yakıta trafik kazalarından, emisyon azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlayacaktır. Bu topraklar, Rize-Artvin artık bir uçak bileti mesafesindedir. ‘Sen orada, ben burada. Biraz yakın olalım, dal ile asma gibi birbirine sarılalım, gel ha böyle gel ha böyle bu yana. Bir şey diyeyim sana, sevdan öldürdü beni oy kül oldum yana yana’ Artık Rize-Artvin’de türküler ayrılık değil kavuşma üzerine muhabbet üzerine söylenecek” şeklinde konuştu.
“Artık hiç kimsenin eğitim için sağlık hizmeti için geçim derdi için başka yerlere gitmesine gerek kalmadı”
Konuşmasını “Artık hiç kimsenin eğitim için sağlık hizmeti için geçim derdi için başka yerlere gitmesine gerek kalmadı” diyerek sürdüren Erdoğan “Hatta gurbette sıla özlemi ile yaşayan vatandaşlarımızın geri dönmesi için gereken her şeyi hazırladık. Böylece bölgemizin asırlık derdi olan göç sorununun çözümü yolunda ihtiyaç duyulan imkanları sağlamış olduk. Bu altyapının üzerinde tarımdan, ticarete eğitimden turizme her alanda bölgemizin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek artık sizlerin de elindedir. Karadeniz insanın çalışkanlığı, kabiliyeti, azmi, yenilikçiliği bu imkanlarla bir araya geldiğinde şurada değil Türkiye’nin ufkunu açacak, geleceğini şekillendirecek işler başarılacağına inanıyorum. Ülkemizin 4 bir yanında emeğiyle gayreti ile becerisi ile hem kendi hayatını kazanan hem yaşadığı yere katkı sağlayan kabına sığamayan Karadenizlileri yakışan budur. Baba ata topraklarını ihya etmek için hareket geçen her kardeşimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. İnşallah bölgemiz büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin 2053 vizyonumuzun evlatlarımıza miras bırakacağımız aydınlık geleceğin lokomotiflerinden biri haline dönüşecektir” if HABER CEMAL BİLGİNBir açık hava görseli olabiliradelerini kullandı.nete benziyor’ dedim. Ben bugBir ayakta ve yol görseli olabilirFotoğraf açıklaması yok.Bir açık hava görseli olabilirBir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 5 kişi, araba ve yol görseli olabilirBir 5 kişi, ayakta duran insanlar, araba ve yol görseli olabilirBir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve yol görseli olabilirBir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, yürüyen insanlar, kalabalık ve yol görseli olabilirBir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirün kardeşimin memleketindeyim. Rize Türk dünyasına benim kardeşim Recep Tayyip Erdoğan’ı bahşetmiştir. Yaşasın Rize yaşasın, Türkiye yaşasın, yaşasın Türkiye-Azerbaycan birliği” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Bir 10 kişi görseli olabilirBir 4 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilirBir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve şunu diyen bir yazı Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, müzik enstrümanı çalan insanlar ve açık hava görseli olabilirBir açık hava görseli olabilirBir 1 kişi ve ayakta görseli olabilirBir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilirBir açık hava görseli olabilirFotoğraf açıklaması yok.Bir 10 kişi, oturan insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Rize'de Bürokratik Skandallar ve Vatandaşın Tepkisi

DİNCEL, Ramazan Bayramı münasebetiyle Şehit Yaşar Kemal SANDIKÇI ve Şehit Fikret Metin ÖZTÜRK’ün Değerli Ailelerini Ziyaret Etti

Kalkandere Vakfı Geneleksel Bayramlaşma Yapildi

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL, Ramazan Bayramı Namazını Merkez Camii’nde Kıldı

Kalkandere Vakfi Baskani İsan İBAR'dan Bayramlaşma Mesaji

Kalkandere Vakfı Geneleksel iftar Buluşmaları Devam ediyor

Yılmaz, Yoğun kış şartlarının ardından ilçemizde bayram temizliği çalışmalarını yerinde inceledi!

YILMAZ, Kalkandere Belediye Personeli İle İftar Sofrasında Buluştu

Kalkandere Anaokulu Öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Aydın MERTAYAK’ı Ziyaret Etti

Dülgerli Köyü İftar Sofrasında Biraraya Geldi

Sıfır Atık ile Daha Temiz Bir Kalkandere!

Aydın MERTAYAK; " Şafağa Yemin "

Muhsin YAZICIOĞLU Rabbim Şah-adetini Kabul Eylesin

RİZE'DE BİR İLK : OKUMA MACERASI PASAPORTU PROJESİ

Kalkandere Vakfı 2024 Yılı Mali Genel Kurulunu Yaptı

Tahir Orhan " Başkası İçin Evlenmek " Kitabı Çıktı

Kutuplaştırmadan ADALET lütfen!

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL, Esnaf Ziyaretlerinde Bulundu

KALKANDERE BAŞARILARIN VAZGEÇİLMEZİ

Kalkandere Belediyesi, Kuruköy Mahallesi’nde Yol Tesviye Çalışması Yaptı

Kalkandere Öğrenci Taşıma Kooperatifi İftar Programı Yapıldı

Kalkandere Kaymakamı Dincel, Değerli Büyüğümüz Name Akgün’ü Ziyaret Etti

Doç. Dr. Kazım Şahin’den Çarpıcı Açıklamalar: “Koronavirüs Bir Biyolojik Savaş Olarak Kullanıldı”

Alper Gezeravcı Rize'de ağabeyinin mezarına gitti

Zümrüt Rize Gazetesi Haftalık Olarak Devam Edecek

Rize’de 2025 yılının Şubat Ayında, 184 Konut Satılmış

YILMAZ’ın Ev Sahipliğinde Gerçekleşen İftar Programına Kalkandere Bir Araya Geldi

Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Şahin’den Sağlıkta Güvenlik ve Ticarileşme Eleştirisi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü İftar Programı Yapıldı

Türkiye Yazarlar Birliği’nden Çanakkale Zaferinin 110. Yıldönümüne Özel Etkinlik

Yükleniyor

Kalkandere Vakfı Geneleksel Bayramlaşma Yapildi

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL, Ramazan Bayramı Namazını Merkez Camii’nde Kıldı

Kalkandere Vakfi Baskani İsan İBAR'dan Bayramlaşma Mesaji

Yılmaz, Yoğun kış şartlarının ardından ilçemizde bayram temizliği çalışmalarını yerinde inceledi!

YILMAZ, Kalkandere Belediye Personeli İle İftar Sofrasında Buluştu

Kalkandere Anaokulu Öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Aydın MERTAYAK’ı Ziyaret Etti

Dülgerli Köyü İftar Sofrasında Biraraya Geldi

Sıfır Atık ile Daha Temiz Bir Kalkandere!

Aydın MERTAYAK; " Şafağa Yemin "

Kalkandere Vakfı 2024 Yılı Mali Genel Kurulunu Yaptı

Rize'de Bürokratik Skandallar ve Vatandaşın Tepkisi

RİZE'DE BİR İLK : OKUMA MACERASI PASAPORTU PROJESİ

Doç. Dr. Kazım Şahin’den Çarpıcı Açıklamalar: “Koronavirüs Bir Biyolojik Savaş Olarak Kullanıldı”

Alper Gezeravcı Rize'de ağabeyinin mezarına gitti

Zümrüt Rize Gazetesi Haftalık Olarak Devam Edecek

Rize’de 2025 yılının Şubat Ayında, 184 Konut Satılmış

Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Şahin’den Sağlıkta Güvenlik ve Ticarileşme Eleştirisi

Türkiye Yazarlar Birliği’nden Çanakkale Zaferinin 110. Yıldönümüne Özel Etkinlik

Maltepe Rizeliler Derneği İftar Programı Yapıldı

OVİT KIŞ SPORLARI VE ÇİFTEKÖPRÜ TURİZM BÖLGESİ UNUTULDU

Kalkanderespor Erteleme Maçında Bugün Sahasında Madenli Belediyespor'u Konuk Edecek

Kalkanderespor Deplasmanda Galib Gelerek Rahat Bir Nefes Aldı

Kalkanderespor Sahasında Rize Belediyespor'a Mağlup Oldu

Süper Amatör Liginde Heyacan Dolu Maç Yolbaşıspor-Kalkanderespor

Kalkanderespor Bugün Sahasında Ardeşenspor'u Konuk Edecek

Kalkanderespor 3 Golle Güldü

Kalkanderespor'dan Başkan Mehmet Yılmaz'a Teşekkür Ziyareti

Kalkanderespor-Pazarköyspor Karşısında Galibiyet Arıyor

Kalkanderespor Deplasmanda Maden Buldu

Kalkanderespor Kötü Gidişe Dur Demek İstiyor.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
8.Göztepe 27 10 9 8 10 38
9.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
10.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41