Tarih: 24.10.2021 12:09

Rize'li mucit iş başında

Facebook Twitter Linked-in

İletişim için 

Nihat KAVRAK 

0 505 436 44 34

RİZELİ MUCİT İŞ BAŞİNDA

ARTIK ÇAY TARLASINDAN SİRTTAÇAY TAŞNMAYACAK..

CEMİL BİLGİN RİZE /RİZE'NİN Kalkandere ilçesi Çağlayan koyunde ikamet eden Mucit Nihat KAVRAK ' Buluşumuzla tarlada çayı kesip vakum sistemiyle taradan çayi yola çekeceğiz' derken yaptiği vakum çayese makinesini çalıştırıp çayı kesip evin onunde duran vakum makinesinin hortumla çayi çekti..

Mucit Nihat basın mensuplarna yaptiği tanıtım açıklamasında ' Artık çay kesmek(toplamak)dahada kolaylaştı sırta çay taşima yok ' dedi.

Yaptığımız icatla yillarca çayi makasla toplayıp sirtimizdan çayliklardan patika yollardan sirtimiza zor şekde 50 60 80 kg a kadar çay bezlerini taşiyorduk, bende çay kesip taşirken çok belimi inciltim rizeli çay ureticisini çoğunda bel ve boyun fıtığı oluşuyordu. Bende çare arakar bu cihazi ica etmiş olduk. Amacimiz çay üeticisini bu sıkıntılardan kurtamak tir ' diyen KAVRAK, makine hakkinda bilgi verdi sanayıelektriğiye çalşan motou 7500 devirle fanı çalışıyor.

Elektrik supurgesi sistemiyle fanla emiş yapiyor hortumun ucunda yaptiğimiçay kasme aparatı çayi kesip vakum sistemiyele hortumla evin önünde duran cihazla çay 100 metreden çekilerek çay toplama bezine topanıp çay şatişina goturulmekte deyip goruntulurdede belirtildiği gibi gosterdi.

Ardindan fındık ve zeytin de toplacağini belirten mucit kavrakmakineyi satişa sunacaği gibi kiralıya bileceklerini belirti.

İletişim için 

Nihat KAVRAK 

0 505 436 44 34




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —