Tarih: 06.09.2021 20:27

RİZE’DE KADIN KOOPERATİFCİLİĞİ HER GEÇEN AY GÜÇLENİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Bugünkü dünyada, Kadınları ekonomik hayatın dışında tutarak dünya ile rekabet etmek mümkün değil. Özellikle global rekabetin geldiği bu noktada karşı takım sahaya tam kadro çıkarken sizin oyuncuların yarısını saha dışında tutarak maçı kazanma şansınız yok. O yüzden de tüm kalkınma ekonomistleri hep aynı şeyi söylüyor: Kadınları ekonomik hayatın dışına iten ülkeler geri kalmaya mahkûm. İlerlemek için yapılması gereken, kadınları istihdama katacak mekanizmaları hayata geçirmek. Kadın Kooperatifleri noktasında Rize şehrinde önemli atılımlar hayata geçirilmeye başlandı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize Belediyesi Kadın Kültür Merkezi, Rize Kadın Kooperatiflerinin işbirliğinde Kültür Merkezi karşısı sahilde hazırlanan ve onlarca Rizeli üretken kadınların sergilerini; Rize Valisi Kemal ÇEBER, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN ziyaret ederek, bu noktada yeşermeye başlayan ekonomik gelişimeler ve yöreye özgü ürünleri hayatın içine çekmek ve yıllar sonra tekrardan ekonomiye kazandırma noktasında oraya konulan başarının öncülerini ve emek veren tüm bayanları tebrik ettiler.

Kaçkar’ın etekleri kadın kooperatifi, Koçira Kadın Kooperatifi, Ebruli Eller Kadın Kooperatifi, Rize Kadın El Sanatları Kooperatifi ve Belediye kadın Kültür Merkezinin, hanımlara el emeklerini pazarlamalarına imkan sağlayan çarşıyı gezen Vali Çeber ve  Başkan Metin, “Bakır, Resim, Cam, Yün örgü, Rize bezi, penye, iğne oyası, yöresel örgü bebek, enişte lokumu vb. ürünleri inceleyerek kooperatif başkanlarından ürünler hakkında bilgi aldılar. Rize Valisi Çeber ve Başkan Metin; İlimiz kültürünü yansıtan Hanımlarımızın yapmış olduğu birbirinden güzel ürünleri, çok beğendiklerini ifade ettiler. Serginin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —