Tarih: 24.05.2021 09:16

Rize'de yaş çay kampanyası devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

17 Mayıs'ta resmi olarak açılan 2021 yaş sezonunda alımlar yoğun şekilde devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 lira 87  destekleme ile birlikte 4 lira olarak açıkladığı yaş sezonu kampanyasını, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'ınde katıldığı törenle Cumhuriyet çay fabrikasında açmıştı.

Diğer yıllara göre çay sadece Hopa ve Kemalpaşa civarında başlamadı, havalarında bu yıl soğuk geçmesi ile çay Rize'nin her bölgesinde aynı anda geldi.

Ondan dolayı Çaykur Kampanyayı açıp açmaz ilk gün 350 ton civarında bir alım yaparken, ikinci ve 3. günlerde bir anda Çaykur'un  günlük kotası olan 9000 tonu geçtiğinden dolayı , bölgelere göre kontenjan uygulamasına geçildi.

Bazı bölgelerde 30 bazı bölgelerde 20- 15 civarında şu anda alında sürüyor 

Rize'nin en verimli topraklarının olduğu ve kaliteli çaylarıyla bilenen Kendirli Beldesinde de üç dört günden beri yoğun şekilde çay çay alımları devam ediyor.

Müstahsiller ÇAYKUR'a verecekleri kontenjan oranındaki  çaylarını Çay alım evlerine getirip satarken, diğer bölümlerini'de, kendirlide sayıları da az da olsa başta Köseoğlu çay ,Aklar çay, Fazlıoğlu çay ve Meltem çay'a vererek çaylarını bitirmeye çalışıyorlar.

Bir de her yıl olduğu gibi diğer bölgelerden peşin para kantar üzerinde çay alan firmalar da yine kendirli 'de de çay alımlarını devam ettiriyorlar.

Tahmini bu yoğunluk ay sonuna kadar devam eder, ay sonundan sonra kısmen hafifllemesi bekleniyor..

Osman Köseoğlu

Kaynak:aktuel53

Kaynak:



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —