Tarih: 19.03.2021 18:31

Çanakkale Zaferi, Milletin Kaderini Değiştirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Tarihte eşine az rastlanır bir mücadelenin 106. yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını söyleyen Taşkın, Çanakkale Zaferinin, yüce milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştiren, çok kısıtlı imkânlara rağmen milletimizin varlığını devam ettirebilmesi için varını yoğunu ortaya koyarak elde ettiği büyük mücadelenin zaferi olduğuna dikkat çekerek, bu büyük zaferin, emperyalizme, teknolojinin değil inancın üstün olduğunu gösterdiğini söyledi. Bu toprakları parçalayarak Milleti köleleştirmeyi hesap edenlerin hüsrana uğradığını belirten Necip Taşkın şunları söyledi:

 

“Milletimiz Çanakkale’de destan yazmıştır. Çanakkale zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmiştir. Türk Milletinin bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini göstermiştir. Bu topraklar, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele ve akan kanla vatan olmuştur. Onların hatıralarına hürmet edilmelidir. Çanakkale’de Rahman-ı Rahim’e kavuşan aziz şehitlerimizi ölümsüzleştirmek için 81 ilde anıtlar dikilmelidir. Çanakkale şehitleri unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. Bu vatanın kolay kazanılmadığını herkesin bilmesi gerekir. Özellikle genç neslin Çanakkale ruhuyla yetişmesi gerekir. Genç neslin, aziz şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı koruması, ülkemizin kalkınması, milletimizin daha ileriye gitmesi için Çanakkale ruhunu çok iyi anlaması gerekir.

 

Aziz şehitlerimizin bize emanet ettiği bu kutsal topraklara sahip çıkmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak ve yaşatmak bizim asli görevimizdir. Canımızla kanımızla hem devletimizi hem aziz vatanımızı koruyacağız. Çanakkale ruhunu yaşamak ve yaşatmak zorundayız.

 

Bu duygularla, vatan topraklarını düşmandan korumak için mücadele eden kahraman komutanlarımızı ve canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygıyla yad ediyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.  Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün gençliğimize yol gösteren bir ışık olmasını temenni ediyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —