Tarih: 11.11.2020 11:32

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI HEM ENFLASYON HEM DE SALGIN VURDU!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından basın açıklaması yapan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyon yükseliyor, maaşlar eriyor ve sağlık çalışanlarının durumu her geçen gün kötüleşiyor, dedi.

 

Ekim ayı enflasyon oranının yüzde 11,89 olarak açıklandığını belirten Taşkın, açıklanan resmi oran ile vatandaşın çarşı pazardaki enflasyon oranı hakkında dağlar kadar farklılık olduğunu söyledi.

 

Enflasyon karşısında sağlık çalışanlarının ezildiğine dikkat çeken Genel Başkan Necip Taşkın şunları ifade etti:

 

“TÜİK enflasyonu yüzde 11,89 olarak açıkladı. Sağlık çalışanlarının maaşları erirken, çarşı pazara çıkamayacak hale gelmişken açıklanan bu oran tatmin etmiyor! Sağlık çalışanlarını hem enflasyon hem de Covıd-19 vurdu! Pandeminin ortaya çıktığı tarihten itibaren özverili bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirme yapılmalıdır. Moral ve motivasyon açısından çökmüş haldeki sağlık çalışanlarının enflasyon karşısında ezilmesine seyirci kalınmamalıdır.

 

Enflasyon artışıyla birlikte temel ihtiyaç maddelerinin arttığı da düşünüldüğünde sağlık çalışanlarının özellikle bu aylarda doğal gaz, elektrik ve su kullanım giderlerinin artacağı ve aile bütçesine yük getireceği aşikârdır. Piyasaya yansıyan zamların ve enflasyonun artmasıyla birlikte aile bütçesi de sıkıntılı bir döneme girecektir. Sağlık çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi için maaşlarının enflasyonunun üzerinde olması gerekir. Sağlık çalışanları yüksek fiyat ve enflasyon nedeniyle temel ihtiyaçlarını temin etmekte zorlanıyor. Ekonomik ve sosyal olarak her geçen gün gerileyen yaşantıları psikolojik olarak olumsuz etkileniyor. Bunlar dikkate alınarak sağlık çalışanlarına seyyanen zam yapılmasıdır.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —