Tarih: 24.04.2015 18:30

Kalkandere'de Organik Bal Üreten Arıcılara Kovan Dağıtımı

Facebook Twitter Linked-in

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce uygulanan ” Rize İlinde Organik Arıcılığın Yaygınlaştırılması Projesi ” kapsamında 24.04.2015 tarihinde Kalkandere İlçesi Konferans salonunda tören düzenlendi. Tören’e Rize Milletvekli Hasan Karal İstanbul  Milletvekili Osman Aşkın BAK,  Rize İl Müdürümüz Şafak BULUT, İlimiz Arıcılar Birliği Başkanı Fevzi CİVAOĞLU,   basın temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katılımı ile gerçekleşti.  

Törende  Milletvekili Hasan Karal Rize’de çaydan sonra  arıcılığın önemi ve İlimizde  Organik Ürün yetiştiriciliğinin  (başta çay, bal, fındık, kivi, likapa…) her geçen gün daha da artış göstermesinin sevindirici olduğunu söyledi. Hasan Karal , konuşmasında, ise  arı gibi çalışmak deyimi üzerinden arıcılık faaliyetlerinin önemi ve tarımsal örgütlenmeye vurgu yaparak üreticilerimizi her zaman destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz dedi.

Konuşmaların ardından kovan dağıtım töreni yapıldı. Törende proje kapsamında Kalkandere’de  organik arıcılık faaliyetinde bulunan   arıcıya  kovan dağıtıldı.  Rize Milletvekili Hasan Karal İstanbul  Milletvekili Osman Aşkın BAK,  Rize İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü şafak BULUT hak sahiplerine kovanları teslim etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —