Tarih: 05.08.2020 11:17

Rize Dikkat !Her An Korona Olabilirsiniz

Facebook Twitter Linked-in

Mart ayının sonlarında Çin'in Whan kentinde ortaya çıkan ve tüm Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Ülkemizde birçok alanda radikal kararlar alınarak önlemler alındı.

Türkiye bu küresel salgına karşı Ulusal anlamda vermiş olduğu mücadelede Dünya'da örnek gösterilen bir ülke haline geldi .

Yaklaşık 100 Devlete tıbbi sağlık malzeme yardımında bulunarak öncü bir Devlet haline geldi..

Akabinde ulusal anlamda Yaptığımız bu başarılar sonucunda, Haziran ayının başlarında daha önce kısıtlama getirilen birçok alanda hayat normale dönmeye başladı..

Ancak bu kadar uyarı ve ikazlara rağmen Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi,Rize'de de maalesef kurallara talimatlara pek Uyan yok!..

Özellikle Rize Merkez'de kafelerde sosyal mesafe hijyen ve maske takan kimseye rast gelmedik!..

Daha önce birçok kez haber portalımızda konu olan, yaptığımız araştırmalarda özellikte maske konusunda çok önemli bir mesafe almışken, bugün Rize'de yaptığımız gözlemlerde %70 oranında bir maske takılma oranı olurken, Sosyal kurallara pek uyan görmedik,hijyen ve temizlik  maalesef rafta kaldı..

Geçen hafta Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre vaka sayısının 220 civarında 5 Ağır hastanın olduğu söylenmişti...

Bayranm boyunca Türkiye'nin her ilinde olduğu Rize'de Vaka sayısında korkulan oldu ve  büyük artışlar yaşandı,Tahminlere göre Rize'de vaka sayısının 300 civarında olduğu tahmin edilyor..

Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 4 Ağustos'ta 1083 kişiye koronavirüs  teşhisi kondu..

Son günlerde maalesef Vatandaşlarımızın rehavete kapılması ile hiç de arzu etmediğimiz rakamlar karşımıza çıkıyor..

Umarım ki bu son görülen Vakalar sonunda vatandaşlarımız bundan yaklaşık 1 ay önce nasıl kurallara riayet ettilerse,İnşallah bundan sonra da sosyal mesafeye uyup maske takmaya ve hijyene dikkat ederek bu süreci de güzel bir şekilde atlatırız..

Ulusal bir şekilde Dünya'ya örnek olduğumuz bu koronavirüs salgınında, yerel olarakta başımız dik alnımız açık olarak çıkarız ama kurallara uymak şartıyla !...

Osman Köseoğlu

www.rizevizyon.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —