Tarih: 20.07.2020 12:08

Rizespor Ligde Kalmayı Garantiledi

Facebook Twitter Linked-in

Çaykur Rizespor hayatı önem taşıyan maçta Mehmet Ali Karaca yönetiminde Rize'deküme düşme hattında bulunan Malatyaspor ile karşı karşıya geldi..

32 puanla mücadele eden iki takımın mücadelesinde Rizespor İlk dakikalarda vasat bir  maç ortaya koydu ve Malatyaspor en az 3-4 gol pozisyonu yararlanamadı..

Çaykur Rizespor ilk  atakta golü buldu, 29. dakikada Milan Skoda kafayla mükemmel bir gol atarak Rizespor'u 1-0 öne geçirdi..

2 dakika sonra Boldrin sol taraftan geliştirdiği atakta takımı 2-0 öne geçirdi..

Malatyaspor 2-0'ın  şokunu üzerinden atamadan 1 dakika sonra 35. dakikada ilk golün sahibi Milan Skoda penaltıdan attığı golle Rizespor 3-0 önde kapattı ve ilk yarı bu sonuçla kapandı.

İkinci devre maçta başka gol olmayınca maç Rizespor'un 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı ...

Oynanan diğer maçlarda Trabzonspor 3 Konyaspor 4 ,  Başakşehir 1Kayserispor 0  , Alanyaspor 1 Denizlispor 0 ,Sivasspor 2 Gençlerbirliği 0 ,Ankaragücü 0 Antalyaspor 1 ,Beşiktaş 2 Fenerbahçe 0  

Bu sonuçla Ankaragücü liğden düşerken ,Rizespor büyük oranda ligde kalmayı garantiledi...

Şöyleki; Yeşil Mavililer, Kayserispor ile ikili averaja kalırsa bu takımla ligde oynadığı karşılaşmalarda elde ettiği skorlara göre gol eşitliği sağladığından ligdeki genel averaja bakılacak. Çaykur Rizespor'Un genel averajı -17 iken Kayserispor'un genel averajı -31 ve arada 14 gol farkı bulunuyor.

Çaykur Rizespor, Kayseri ve Malatyaspor ile 3'lü averaja kalırsa 3 takım arasında oynanan maçlarda en çok puanı topladığından yine Süper Ligde kalacak.

Stat: Çaykur Didi 

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Serkan Çimen

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Talbi, Fernandes, Melnjak, Abdullah Durak, Vetrih, Garmash (Dk. 66 Oğuz Kaan Güçtekin), Boldrin (Dk. 90 Tunay Torun), Samudio (Dk. 86 Sasse), Skoda

BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake (Dk. 37 Kjartansson), Mina, Hadebe, Hafez, Robin Yalçın (Dk. 46 Donald), Murat Yıldırım (Dk. 83 Erkan Kaş), Fofana (Dk. 46 Ahmet İldiz), Walter, Gökhan Töre, Umut Bulut (Dk. 83 Youssuf)

Goller: Dk.29 ve 36 (penaltıdan) Skoda, Dk.31 Boldrin (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 20 Vetrih, Dk. 23 Samudio, Dk.66 Garmash (Çaykur Rizespor), Dk.37 Robin Yalçın (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

www.rizevizyon.com 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —