Tarih: 05.06.2020 09:44

Rize Trabzon Artvin Üçgeninde mutlaka bir PANZEHİR Deposu Kurulmalıdır !

Facebook Twitter Linked-in

Bölgede seyrekte olsa Yılan ısırmaları oluyor. En son geçen hafta Trabzon Dernekpazarı’nda bir öğretmen bahçesinde Çay toplarken zehirlenerek hayatını kaybetti.

Bu mevsimde Rizeli hep bahçede çoğunlukla Çay topluyor. İnşallah bir daha zehirlenme olayı yaşamayız ama tedbiri de almak lazım.

Panzehir biliyorsunuz akrep, yılan böcek vs. ısırmalarına karşı tesirli bir ilaç. Doğu Karadeniz olarak Panzehri depolama yerinin Ordu ilinde olduğunu bu vaka dolayısıyla öğrenmiş olduk.

Rize-Artvin, Trabzon veya Gümüşhane’ye bu kadar uzak merkezde Panzehir deposu olmamalı.

Geçen hafta Ordu’dan Trabzon’a getirilen Panzehirin geç geldiği iddiası var. İddia da doğrulup payı da yok değil. Çünkü Ordu; Samsun Giresun’a yakında Trabzon, Rize veya Artvin’e uzak bir mesafede.

Ordu merkezden Rize’ye gelecek panzehir 3,5-4 saatte ancak yetişir. Bu 3-4 saatte zehirlenen insan yaşamıyor maalesef. Trabzon’da yaşanan gerçek ortada daha çok taze.

Rize-Ordu 407 km bu mesafe 3,5--4 saatte gidilir. Yılan zehirlenmelerine karşı erken müdahale gerektiğini herkes bilir.

Sağlık Bakanlığı Ordu ilinden doğudaki şehirlere Panzehir sevkiyatını acil hallerde Helikopterlerle yapıyormuş. Oysa helikopterler gece uçuşuna sahip değil yani gece uçamıyorlarmış.

Trabzon’a zamanında yetişemeyen bir Panzehrin Rize veya Artvin’e yetişeceğine inanıyor musunuz?

Zamanında Trabzon’a gelemeyen panzehir Rize’ye hiç gelemez.

Bundan dolayı gecikmeyle ölümlere sebep olmamak için Rize’de Panzehir merkezi kurulmalı. Rize hem Trabzon’a hem Artvin’e ortak bir alan.

Rize’yi yönetenler,

Rize’yi Ankara’da siyaseten temsil edenler elinizi çabuk tutarak PANZEHİR MERKEZİNİN RİZE’DE kurulmasına ön ayak olunuz. Zira insan sağlığı gecikmeye gelmez gidecek her can Panzehir merkezinden çok daha değerlidir.

İsmet Kösoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —