Tarih: 21.05.2020 15:39

Rize'de Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağına Nasıl Uyuluyor?

Facebook Twitter Linked-in

Rize Valisi Kemal Çeber, geçtiğimiz gün 14.05.2020 Perşembe günü gerçekleşen İl Pandemi Kurulu toplantısında alınan karar gereği Rize'de şehir merkezi ve insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlerde ve araç içerisinde 2’den fazla kişi bulunması durumlarında artık maskesiz sokağa çıkılamayacağını açıklamıştı.

ALINAN KARARDA 

1-İlimiz şehir merkezi ve insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlerde ve araç içerisinde 2’den fazla kişi bulunması durumlarında maske takılması zorunludur.

2-Bu yasağın uygulanmasına 16 Mayıs 2020 günü saat 00.00 dan itibaren başlanılacaktır. Uygulamayı denetlemek, genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak, kolluk  kuvvetlerinin talebi ve gözetiminde olmak üzere belediyelerde görevli zabıta memurlarının da yetkilendirilmesi yapılacaktır.

3- 65 yaş üstü ve 20 yaş altı çocukların serbest saatlerinde Rize Merkez sahil bandının açılması ve refakatçileri ile beraber dolaşabilmelerine,

Karar,  16 mayıs 00.00 'dan itibaren uygulanmaya başlandı. Sokağa çıkan her vatandaşın maske takmasının zorunluğu olduğu Rize'de maske takmayan vatandaşlar polis tarafından uyarılıyor.Merkez bağlı diğer yaerleşim birimlerinde ise kolluk kuvvetleri maske takmayan vatandaşları uyarıyor.

Ayrıca önceki gün Rize'de koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa maskesiz çıkma yasağı polis ekiplerince drone ile havadan denetlendi.

Özellikle Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri üzerinde kolluk kuvvetleri ve belediye zabıtası eşliğinde çok yoğun yaya devriyelerle birlikte maske ve sosyal mesafe denetimleri yapılmaya başlandı. Yapılan bu özel denetimlere “MASKEMLE GÜVENDEYİM” adı verilerek bir farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

Bununla ilgili İl Pandemi Kurulu tarafından maske takılmasının zorunlu ve sosyal mesafenin ihlalinin cezalandırılacağını ilişkin yeni tabelalar koyuldu. Ayrıca araç içerisinde iki ve daha fazla yolcunun seyahat etmesi durumunda maske takılmasının zorunlu olduğuna ilişkin tabelalarda trafik lambalarının hemen yanına yerleştirildi.

Bunun dışında Dronelar eşliğinde havadan sosyal mesafenin özellikle şehir merkezinde hangi alanlarda ihlal edildiğine ilişkin özel denetimler yapılarak görüntü kayıtları alınıyor ve ona göre kolluk kuvvetleri o bölgeye kaydırılıyor.

Önceki gün başlayan ve yaklaşık 100 e yakın personelin görev aldığı denetimler özellikle İstanbul’dan diğer illerden çay hasadı amacıyla gelecek olan vatandaşların gelişi öncesi sıkı bir şekilde yapılmaya başlandı ve önümüzdeki günlerde de devam etmesi planlandı.

Rize merkez'de Cumartesi günü uygulanmaya başlanan maskesiz sokağa çıkma yasağına vatandaşların büyük bölümünün uyduğu gözlenirken,sosyal mesafeye kimsenin zorunluluktan olsa gerek uymadığı görüldü..

Geçen Cumartesi günü açılan berber ve kuaförler titiz bir şekilde kurallara uydukları görüldü 

Özellikle Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında oluşturulan il Pandemi kurulu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında,yaptıkları başarlı çalışmalarla,ilk haftalarda nüfus oranına göre ilk beşte olumsuz bir tabloda yer alan Rize,son 20 günde yapılan titiz çalışmaların meyvesini vererek, bir haftadan beri  Korona vakasının görülmediği İlimiz en başarılı iller arasında yer aldı..

Bundan dolayı rizevizyon ailesi olarak bu sürece katkı yapan herkesi tebrik ediyorum..

Osman KÖSEOĞLU

www.rizevizyon.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —