Tarih: 08.05.2020 09:40

Çay taban fiyatı 4,5 TL olmalıdır!

Facebook Twitter Linked-in

Gençağa KARAFAZLI -Rize

Bir yandan il dışından gelecek olan üreticilere konulan yasak, diğer yandan Rize Ticaret Borsası (RTB) başkanı Mehmet Erdoğan’ın yaş çaya zam yapılmasın açıklamasına yönelik üreticilerin tepkisi ve ÇAYKUR’un 44 madde acil eylem planının ne olduğunun netlik kazanması üreticilerin tepkilerine neden oluyor.

 

çay demek elektrik faturası, çay demek ulaşım, çay demek beslenme yani çay demek yaşamı sürekli kılabilmek kısacası geleceğiz demek olduğunun bilincinde olan Fındıklı çay üreticileri olarak;

Çay taban fiyatının yaşanan süreçten kaynaklı ekonomik kayıpları ve üretim maliyeti girdileri dikkate alınarak (4,5 TL )  bir an önce derhal açıklanmalıdır.

 Açıklanacak olan taban fiyatının altında özel sektörün çay alımının yasaklanarak anayasal statüyle güvenceye alınmalıdır.

Kota ve kontejyanın üreticilerin topladıkları çayı elinde kalmayacakları şekilde düzenleme ile belirlenmelidir.

Çay toplama ve alım evlerinden fabrikalarda üretim süreçlerinde hijyen ve fiziki mesafeler korunarak yaşama geçirilmesini

Yaşanan süreçten kaynaklı olarak Pandemi artık bir iççi, emekçi sağlığı bir halk sağlığına dönüşmüş durumdadır. Bu nedenle genelde bölgeye özelde ilçemize gelecek olan çay toplama işçilerinin veya çay üreticilerinin 15 günlük karantina sürecinin işletilmesi izolasyon , hijyen , fiziki mesafe denetimlerinin yapılmasını ve bunların kayıt altına alınıp denetimin sürekli kılınmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: http://www.rizenabiz.com/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —