Tarih: 12.03.2020 23:09

İstiklal Marşı'nın kabulü anma günü mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Kaymakamımız Sn Sercan Yılmaz’ın “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” mesajı;

Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı; milletimizin yurt ve bayrak sevgisini, Türk Milletinin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, inanç ve azmin zaferi olan dizelerdir. Bu destansı eser aynı zamanda, tarihten silinmek istenen bir milletin sahip olduğu değerlerine inanarak verdiği İstiklal Savaşı'ndaki bağımsızlık mücadelesini, tüm olumsuz şartlara rağmen güçlü bir irade ile kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir.
 
Türk Milletini tek yürek, tek yumruk haline getiren manevi bir güç ile ulusal birlik ve bütünlüğün simgesi olan İstiklal Marşımız, ne geçmişte ne de gelecekte, milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin bir ifadesi olarak, vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu bugün de bizlere göstermektedir.
 
İstiklal Marşı'nda en güzel ifadesini bulan ortak değerlerimiz çerçevesinde,  milletimizle beraber bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için var gücümüzle çalışarak ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız.      
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımızın yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bağımsızlık yolunda hayatlarını feda eden Çanakkale ve İstiklal Savaşımızın  tüm kahraman şehit ve gazilerini saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum.

Sercan Yılmaz
Kalkandere Kaymakamı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —