-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,13% 0,20
-
GRAM ALTIN
6914,53% -2,78
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Kösoğlu: Rize Ak Parti'de Bilinmeyen Denklemi Yazdı !
Kösoğlu: Rize Ak Parti'de Bilinmeyen Denklemi Yazdı !
Hasan Karal önce kurucu İl Başkanlığında daha sonra 3 dönem Milletvekilliğinde bulunduğu AKP de önemli bir isimdi.
2-3 yıldır Rize AKP de gözle görülür bir ayrıştırma vardı.
Bir gazeteci olarak benim gördüğümü siyasetle ilgilenen herkes biliyordu.
Rize AKP de Bakan olmayan eski Bakanlar halen Bakan havasında olduğu için etliye sütlüye galiba karışmıyorlar. Partide Karal’cılar Avcı’lar diye ikilemli ekipler aldı başını gidiyordu. Rize gibi küçük bir şehirde aynı partinin elemanları birbirine küs olunca son yerel seçimde 4 İlçe Belediye Başkanlığını kaybetmek işten değildi.
İttifak var denilerek gidilen yerel seçimde 4 İlçe Belediyesi kaybetmek Karal’cılar Avcı’ların başarısı olsa gerek.
AKP den yeni kurulan DEVA Partisine Hasan Karal’ın kurucu olarak yer alması sürpriz olmadı. Babacan AKP den eski partili arkadaşıydı.
Rize AKP den tek ayrılan elbette Karal olmayacak. İl teşkilatları kurulmaya başlandığında küs olan birçok teşkilat mensubunun Hasan Karal etrafında toplanacağını biliyoruz.
Rize AKP milletvekillerinden Muhammet Avcı’nın dışındakilerin varlıkları belli değil. Vatandaşa halen korumalar eşliğinde Bakan havasında bakarak halktan uzaklaşmaları eksi bir görüntüdür.
Gençağa Karafazlı yazısının bir paragrafında’ ’Kimse geldiği koltuğu bırakmak niyetinde değil. Rize de ürettikleri hiç bir şey yok eski projeler bile sağlıklı takip edilemiyor. Parti içerisinde o bu tartışması kırılmanın ana nedeni. Gelecek zamanda Rize den Babacan ve Davutoğlu'nun partisine geçecek eski AKP yöneticisi hatta eski milletvekilleri ve milletvekili aday adayları var. Bu durumu Hayati Yazıcı’nın tutumu değiştirecek gibi gözükmüyor yeni partiler kurulduğunda Rize de ciddi değişimler olacaktır' diye yazması boşuna değildir.
Rize’de teşkilatı kurma görevi kime verilecek sorusu biraz erken ama kamuoyuna yansıyanlara göre önemli bir Gazeteci etrafında il teşkilatının kurulacağı duyumları var.
Her siyasi oluşumun amacı yurdumuza hizmettir. DEVA partisinin de siyasi arenada memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.
Zaman çok şeylere gebe. Rahmetli Demirel’in söylediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre.
İsmet Kösoğlu
kaynak: https://www.rizevizyon.com/
Kalkandere Vakfı: 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferimizin 111.Yılı Kutlu Olsun
Tarihe Altın Harflerle Yazılan Zafer: 18 Mart Çanakkale
Kalkanderespor'dan Gol Yağmuru
Çayırlı Ortaokulu Öğrencilerinden Bilek Güreşinde Büyük Başarı
Yolbaşı Ortaokulu’nun TÜBİTAK 2204-B Başarısı
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü: Milletimizin Hürriyet Destanı
Kayabaşı, Hurmalık ve Çayırlı köyleri Kalkandere Vakfında Buluştu
İl Encümeni Öztürk’ ten Kalkandere Belediye Meclisinin Kararına Tepki
Kalkandere Vakfında Dülgerli Köyü İftar Buluşması Gerçekleşti
BBP Kalkandere İlçe Başkanı Torlak’tan Sert Çıkış: “Halk İradesi Yok Sayıldı”
ORMANLI KÖYLÜLERİNİN BELEDİYEYE KATILMASI KABUL EDİLMEDİ
Anadolunun Sırrı: Ciğeri Yanan İnsanlar
Mehmet Yılmaz Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Kalkanderespor Şampiyonluk Maçına Çıkıyor
Kalkandere Belediyesi Mart Ayı Meclisi Toplantısı Gerçekleştirdi
Gazeteci Hüseyin Başaran'ın Acı Günü
Domates Yetiştirme Rehberi
Muhtarlar Derneği İftar Programı Gerçekleştirdi
Derbide Kazanan Kalkanderespor
İnsan: Ölümü Bilerek Yaşayan Tek Yolcu
Ak Parti Kalkandere İlçe Yönetimi Atama Sonrası İlk Toplansını Gerçekleştirdi
Kalkandere Kültür Ve Yardımlaşma Derneğimiz 36 yaşında
Rize’nin Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü:
Sayın Doğru'dan Esnaf Ziyareti
Düğüne Çağrılan Eşek ve Çocuklara Verdiğimiz Gizli Mesajlar
Çayırlı Ortaokulu’ndan Dartta Gururlandıran Başarı
“Çocuklarla Doğayı ve Tarımı Buluşturma Projesi” Doğa Dostu Tarım
Gazeteci Cemil Bilgin Anjiyo Oldu
Kalkanderespor'da Tek Hedef Veliköyspor Karşısında Galibiyet
Kalkandere Kaymakamlığı Ev Sahipliğinde Şehit Aileleri ve Gazilerimizle İftar Yemeği Verildi
Yükleniyor




