'Rize için bir fikrim var' yarışması sonuçlandı

'Rize için bir fikrim var' yarışması sonuçlandı

“Rize İçin Bir Fikrim Var” Proje Yarışması Sonuçlandı
 
“Haydi Rize Sevdalıları Birlikte Gelişime, Üretime, Değişime İmza Atalım” mottosu ile Rize’nin kalkınmasına katkı sağlayacak fikirlerin hayata geçirilmesi amacıyla Rize Dernekler Federasyonu RİDEF öncülüğünde Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Rize İçin Bir Fikrim Var' yarışması sonuçlandı.
Rize'nin ekonomik, sosyal, tarımsal, kültürel, turizm gibi farklı alanlardaki zenginliklerine katkı sunmak, kültürel mirasının korunması ve sorunlarına çözüm üretecek fikirlerin hayata geçirilmesi amacıyla düzenlenen 'Rize İçin Bir Fikrim Var' proje yarışmasına birbirinden çok farklı alanlarda 614 proje katıldı.
“Rize İçin Bir Fikrim Var” proje yarışmasının fikir sahibi ve aynı zamanda projenin yürütücülüğünü de üstlenen Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim Organizasyon kürsüsünden Doç. Dr. Merve Koçoğlu Sazkaya, “Rize’nin Kurtuluşunun 102.yıl dönümü kutlamalarına yetiştirebilmek için baş vuru süresini kısa tutmamıza rağmen her biri birbirinden değerli ve işlenmeye değer 614 proje başvurusunun olması bizi çok mutlu etti. Seçici kurulun 20’ye düşürdüğü proje fikirlerinden ilk üçünü belirlemede epey zorlanıldı. Ancak dereceye giremeyen fikirlerin de farklı kurumlarca hazırlanacak projelere ilham kaynağı olacağını, değerlendirileceğini düşünüyorum” dedi.
“Rize İçin Bir Fikrim Var” proje yarışmasına başvurular 16 Ocak 2020 tarihinde başlamış, 16 Şubat tarihinde sona ermişti. Projenin paydaşları olan Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve RTEÜ Rize’de hemşerilerimize mesaj ve elektronik posta gönderme, caddelerde afişler asma gibi çeşitli iletişim araçlarını kullanarak yarışmanın duyurusunu gerçekleştirirken RİDEF’te daha çok sosyal medya aracılığıyla federasyona üye olan tüm hemşerilerine ve Rize sevdalılarına ulaşarak projenin duyurulmasını sağladı.
“Rize İçin Bir Fikrim Var” proje yarışmasının gerçekleşmesinde Rize Valisi Kemal ÇEBER, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, Recep Tayyip Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KAHRAMAN, RİDEF Genel Başkanı Recep ALBARAK, RİDEF Genel Sekreteri İrfan SERDAR, RİDEF Eğitim Komisyonu Üyesi Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğrt. Üyesi Selim HORTAMACIOĞLU, RİDEF Başkan Yardımcısı Kemal ERMİŞ, Genç RİDEF üyeleri Mehmet Can POYRAZ ve Ahsen ALBAYRAK yer aldı.
Kamu, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşturulan komisyon, “Rize İçin Bir Fikrim Var” proje yarışmasına başvuruda bulunan 614 fikirden puanlama sistemi doğrultusunda ilk 20 projeyi belirledi.
Dereceye girecek ve para ödülü kazanacak projelerin belirlenmesi içinde ikinci bir kurul oluşturuldu. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in Başkanlığını üstlendiği bu kurulda, Vali Yardımcısı Ahmet DALKIRAN, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Murat TAVİLOĞLU, RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet İshak DEMİR, RİDEF Genel Başkanı Recep ALBAYRAK, RTEÜ Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Adnan Midilli ve Prof. Mete AVCI, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Doç. Merve KOÇOĞLU SAZKAYA, Rize Kültür Turizm Müdürü İsmail HOCAOĞLU, RTB Koordinatörü Hasan ÖNDER, RTSO Başkan Yardımcısı Cem TEMİZEL, Valilik Proje Müdürü Esra ALEMDAROĞLU, Rize Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği Başkanı İshak GÜNGÖR ile RİDEF Yönetim Üyesi Selim KALE yer aldı.
 
Rize’nin yarınlarına ışık tutabilecek bir projeyi başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirten RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak, proje paydaşları Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve RTEÜ’ne desteklerinden ötürü teşekkür edip, “fikirleri ile Rize ve Rize dışından çağrımıza duyarlılık gösterip özgün fikirleriyle yarışmamıza katılan 614 kişiye de tek tek teşekkür ediyorum” dedi.
 
BİRİNCİLİĞİ “ÇAY ADASI VE ÇAYFERİK” İSİMLİ PROJESİYLE MERT SEFA YAVUZ KAZANDI
Kurul üyelerinin değerlendirme süreçlerinde Rize’nin sosyo-ekonomik kalkınması ve gelişmesi, kültürel mirasının korunması ve yaşatılması, yenilikçi ve sürdürülebilir olması ölçütlerini dikkate aldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri Rize Valiliği önünde ki tören alanında düzenlenen 2 Mart Rize’nin Kurtuluş töreninde takdim edilecek.
Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nin desteğiyle birinciye 8.000 TL, ikinciye 5.000 TL ve üçüncüye 3.000TL para ödülünün verileceği yarışmada birinciliği “Çay Adası ve Çayferik” isimli projesiyle Mert Sefa YAVUZ, ikinciliği Ahmet Demirci “Matcha Çayı Üretimi ” isimli projesiyle, üçüncülüğü de “Çay Bardağı Kültür Merkezi” isimli projesiyle Melek GÜNEY kazandı.
“Rize için Bir Fikrim Var” Projesinin Koordinatörü Doç. Dr. Merve Koçoğlu Sazkaya, yarışmada dereceye giremeyen diğer tüm proje fikirlerini RİDEF adına bir yayında derleyip ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Sazkaya,  “Hazırlayacağımız bu rapor ile yarışmaya başvuran tüm fikir sahiplerinin fikirlerini ilgili kurum ve kuruluşlara sunma ve Rizelilerin beklentilerine yönelik farkındalık oluşturulması hedefliyoruz” dedi.



  • Çarşamba 10.8 ° / 6.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.3 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Cuma 13.2 ° / 8.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9278,39%-1,23
  • DOLAR

    38,12% 0,11
  • EURO

    43,52% 1,24
  • GRAM ALTIN

    4039,43% 2,14
  • Ç. ALTIN

    6534,83% 2,65

"Beyni Kullanma Rehberi: "Ülkemizde Beyin Bedava"

Kalkandere'de Kar Bitti, Soğuğu Kaldı

12 Nisan 2025 Kalkandere'de Sabah Kar Yağdı

Kalkandere Milli Eğitim Müdürü Aydın MERTAYAK, Polis Haftası sebebiyle Kalkandere İlçe Emniyet Müdürü Samet KOZ’u makamında ziyaret etti

Şampiyon Takımlarımızdan Belediye Başkanımıza Ziyaret

Polis Haftası Kapsamında, Mehmet Yılmaz, İlçemiz Polis Meslek Eğitim Merkezini Ziyaret Etti

ÇAYKUR KAMPANYA ÖNCESİ ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR

Ormanlı İlk/Ortaokulu Bilişim Sınıfı’nda yenilik rüzgarları esiyor!

Geleceğin dahileri burada yetişiyor!

Yılmaz, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, İlçe Emniyet Amirimiz Abdülsamet Koz'ı Ziyaret Etti

İL GENEL MECLİSİ NİSAN TOPLANTILARI BAŞLADI

Rize'de Bürokratik Skandallar ve Vatandaşın Tepkisi

RİZE'DE BİR İLK : OKUMA MACERASI PASAPORTU PROJESİ

Doç. Dr. Kazım Şahin’den Çarpıcı Açıklamalar: “Koronavirüs Bir Biyolojik Savaş Olarak Kullanıldı”

Alper Gezeravcı Rize'de ağabeyinin mezarına gitti

Zümrüt Rize Gazetesi Haftalık Olarak Devam Edecek

Rize’de 2025 yılının Şubat Ayında, 184 Konut Satılmış

Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Şahin’den Sağlıkta Güvenlik ve Ticarileşme Eleştirisi

Türkiye Yazarlar Birliği’nden Çanakkale Zaferinin 110. Yıldönümüne Özel Etkinlik

Maltepe Rizeliler Derneği İftar Programı Yapıldı

Kalkanderespor Erteleme Maçında Bugün Sahasında Madenli Belediyespor'u Konuk Edecek

Kalkanderespor Deplasmanda Galib Gelerek Rahat Bir Nefes Aldı

Kalkanderespor Sahasında Rize Belediyespor'a Mağlup Oldu

Süper Amatör Liginde Heyacan Dolu Maç Yolbaşıspor-Kalkanderespor

Kalkanderespor Bugün Sahasında Ardeşenspor'u Konuk Edecek

Kalkanderespor 3 Golle Güldü

Kalkanderespor'dan Başkan Mehmet Yılmaz'a Teşekkür Ziyareti

Kalkanderespor-Pazarköyspor Karşısında Galibiyet Arıyor

Kalkanderespor Deplasmanda Maden Buldu

Kalkanderespor Kötü Gidişe Dur Demek İstiyor.

Akşit: 37.500 Feetle Dünya İrtifa Rekoru Kırdık!

Yalova Tohum Takas Kulübü Etkinliği Yapıldı

"Beyni Kullanma Rehberi: "Ülkemizde Beyin Bedava"

Kalkandere'de Kar Bitti, Soğuğu Kaldı

12 Nisan 2025 Kalkandere'de Sabah Kar Yağdı

Kalkandere Milli Eğitim Müdürü Aydın MERTAYAK, Polis Haftası sebebiyle Kalkandere İlçe Emniyet Müdürü Samet KOZ’u makamında ziyaret etti

Şampiyon Takımlarımızdan Belediye Başkanımıza Ziyaret

Polis Haftası Kapsamında, Mehmet Yılmaz, İlçemiz Polis Meslek Eğitim Merkezini Ziyaret Etti

ÇAYKUR KAMPANYA ÖNCESİ ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR

Ormanlı İlk/Ortaokulu Bilişim Sınıfı’nda yenilik rüzgarları esiyor!

Geleceğin dahileri burada yetişiyor!

Yılmaz, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, İlçe Emniyet Amirimiz Abdülsamet Koz'ı Ziyaret Etti

Çayırlı Ortaokulumuzdan Floor Curling'de Gurur Veren Başarı!

Sevelim Sevilelim, Bu Memleket Herkese Yeter

Öksürmeden Lokma Düşmez!

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ

İL GENEL MECLİSİ NİSAN TOPLANTILARI BAŞLADI

Kalkandere Belediyesi Nisan Ayı Meclisi Toplantısını Gerçekleştirdi

Mehmet Yılmaz, Belediyenin Çalışmalarını Sahada İnceledi

Kalkandere'de TYT Süreç Değerlendirme Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi

Kalkandere Haber Muhabirimiz Hüseyin Yılmaz, Hastanede Hastanede Tedavi Altına Alındı

Rize'de Düzenlenen Liseler Arası Bilgi Yarışmasında Şehit Fikret Metin Öztürk ÇPAL İl İkincisi Oldu

PATATES YETİŞTİRİCİLİĞİ

Kimilerinin Memiş'in Yusuf'u, Kimilerinin Hafız Yusuf'u

Armutlu Değirmen Yolu Köprüsü Betonlamaya Hazır Hale Getirildi

Vatan toprağını başına yastık eden her askerimizin alnı ak, bahtı açık olsun

TOHUM ÇİMLENDİRME YÖNTEMLERİ

Bamya Fideleri Nasıl Ekilir-Dikilir?

Rize'de Bürokratik Skandallar ve Vatandaşın Tepkisi

DİNCEL, Ramazan Bayramı münasebetiyle Şehit Yaşar Kemal SANDIKÇI ve Şehit Fikret Metin ÖZTÜRK’ün Değerli Ailelerini Ziyaret Etti

Yükleniyor