Tarih: 04.12.2019 11:32

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURULARI BAŞLADI.

Facebook Twitter Linked-in

BUZAĞI, ARILI KOVAN, MAZOT-GÜBRE, ORGANİK TARIM DESTEKLEMESİ ve ÇKS (ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ) BAŞVURULARI BAŞLADI.

Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan hayvancılık desteklemeleri kapsamında Buzağı, Arılı Kovan Desteklemesi başvuruları başladı.

2019 yılı içinde doğan, doğduğu işletmede 4 ay (120 gün) yaşamış, programlı aşıları (dişiler için brusella ve şap, erkekler için şap) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kayıt edilmiş olan buzağılar için yetiştiricilere destekleme ödemesi yapılacaktır. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince destekleme başvuruları 1. dönem için 31.12.2019 tarihine kadar, 2. dönem için ise 01.04.2020 - 15.06.2020 tarihleri arasında olmak üzere iki dönem halinde alınacaktır. Yetiştiricilerin bu destekten yararlanabilmeleri için bu dönemlerin herhangi birinde başvuru yapması yeterlidir. Yetiştirici, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye ise üyesi olduğu birliğe, hiç bir birliğe üye olmayan yetiştiricilerin ise bizzat İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru dönemleri dışında başvuru kabul edilmeyeceğinden yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için belirtilen tarihlerde başvurularını yapmaları önem taşımaktadır.

Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı, en az 30 en fazla 1000 adet arılı kovana sahip, Arıcılar Birliği ve Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılara arılı kovan başına 15 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Desteklemeden yararlanmak isteyen arıcılar bağlı bulundukları birliklere başvurarak AKS’den alınan destekleme başvuru dilekçesini, üyesi oldukları yetiştirici/üretici örgütüne bilgilerin doğruluğunu beyan ederek onaylattıktan sonra onaylı başvuru dilekçesi ile birlikte arılarının bulunduğu İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne 20.12.2019 tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunması gerekmektedir.

2020 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ÇKS Yönetmeliği ve Genelgesinde belirtildiği üzere 01 Eylül 2019 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2020 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Üreticilerimizin Bakanlığımızca uygulamada olan Mazot-Gübre Desteği ve Organik Tarım Desteğinden faydalanabilmeleri için ÇKS'ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunmaktadır. Buna göre üreticilerin organik tarım desteklemesi için 27.03.2020; Mazot-Gübre desteği için ise 30.06.2020 tarihine kadar arazilerinin bulunduğu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine gerekli başvuru evrakları ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —