Tarih: 08.10.2018 21:44

Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi Geleneksel 6. Aşure Dağıtım Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi Geleneksel 6. Aşure Dağıtım Etkinliği

Hicri takvime göre Muharrem ayının 10. Günü Aşure olarak bilinir. Muharrem ayı Kuranı Kerim’de adı geçen kıymetli aylardan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi aşure gecesidir. Bu günde oruç tutmak çok sevaptır. Ayrıca bir çok önemli dini olay da bu tarihte gerçekleşmiştir.

Bu günle alakalı önemli geleneklerimizden biri de aşure tatlısı pişirip dağıtmaktır. Bu amaçla Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Aşure Kazanı etkinliğimizi bu yıl da gerçekleştirdik. 500 kişilik aşure pişirilip kaselere doldurularak tek tek dağıtılmak üzere hazırlandı. Bu amaçla cami cemaatine, ,esnafa, sokaktaki vatandaşa ve ilçemizde resmi kurumlarda görev yapanlar dolaşılarak her birine aşure ikram edildi. Yiyenlerin beğenisini kazanan aşuremizin hastalıklara şifa olmasını Allah’tan niyaz ederiz. Pişirilmesinde, hazırlanmasında, dağıtılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —