Tarih: 12.09.2018 21:02

KALKANDERE'YE YENİ MÜFTÜ ATANDI 

Facebook Twitter Linked-in

KALKANDERE'YE YENİ MÜFTÜ ATANDI 

Kalkandere'ye atandığından dolayı mutluluğunu belirten ilçe müftümüz Sayın Abdülhalim ERKOÇ Kalkandere'nin muhteşem doğa ve kültürüne hayran kaldığını belirtti. Yüz civarındaki personelimizle beraber Kalkandere'nin manevi atmosferine katkı sağlamak için var gücüyle çalışacağını belirtti. 

Yeni İlçe Müftümüzün öz geçmişi

ABDÜLHALİM ERKOÇ

1981 yılında Bitlis-Tatvan’da doğdu. İlköğretimi Dumlupınar İlkokulu’nda; Orta ve Lise eğitimlerini Tatvan İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 2000 yılında girdiği Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2005 yılında mezun oldu. İlk olarak Tunceli Çemişgezek’te; sonra Kayseri Tomarza’da 2010 yılına kadar Din görevlisi olarak görev yaptı. 2010 yılı sonu itibariyle Dicle Üniversitesinde Yüksek Lisansını tamamladı. Aynı yıl Tatvan Merkez İbadullah Camiinde bir süre İmam Hatip olarak çalıştı.

2010 yılı Temmuz ayında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni kazandı. 2013 yılında İhtisas Merkezinden mezun olduktan sonra, Edirne ili Meriç ilçesinde ve Lalapaşa ilçesinde Aralık 2017’ye kadar İlçe Vaizi olarak görev yaptı. 2017 sonunda Aydın ili Efeler ilçe vaizliğine atandı. 2018 Temmuz ayında İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olan Erkoç, Rize Kalkandere İlçe Müftüsü olarak atandı.

Abdülhalim Erkoç evli olup, üç çocuk babasıdır.Halen Atatürk Üniversitesi’nde Tefsir alanında “Kuran’da Yaratılış ve Yakın Anlamlarının Nüansları” konulu doktora tezine devam etmekte olup, iyi derecede Arapça bilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —