Tarih: 05.09.2018 16:30

Kalkandere Yetimoğlu Derneği Boğaz Gezisinde Buluştular

Facebook Twitter Linked-in

YETİMOĞULLARI BOĞAZ GEZİSİ'NDE BULUŞTULAR

İstanbul'da yaşayan Yetimoğulları, Boğaz'ın göz alıcı güzelliğini hemşehrileri ile dolaşarak keyifli bir gün geçirdiler.YETİMOĞULLARI BOĞAZ GEZİSİ

HABER: MELEK ÇALIKOĞLU- www.turkiyehavadis.com

Yetimoğulları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz Yetimoğlu ve  Yönetim Kurulu Üyeleri Yakup Yılmaz (Kurucu Başkan) Adem Yılmaz, Kemal Yılmaz, Mustafa Yılmaz, İdris Yılmaz ve  Rıfkı Yılmaz'ın oluşturduğu yönetimin göreve gelmesiyle sosyal ve kültürel alanlarda gerçekleştirilen etkinlikler ile sık sık biraraya gelen Yetimoğlu ailesi, İstanbul Boğazının keyfini çıkarmanın yanı sıra bir arada keyifli bir gün yaşadılar.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katkılarıyla gerçekleştirilen,Boğaz Turu'na katılan Yetimoğlu ailesi'nin hanımları evlerinde hazırladıkları yöresel yemekleri ve tatları birbirlerine ve misafirlerine ikram ederek unuttuğumuz paylaşmayı hatırlattılar.
Yaklaşık 2 saat süren Boğaz Turun'da rehber Hüseyin Hilmi davetlilere Boğaz'ın tarihini anlattı.  açılış konuşmasını yapan kurucu Başkan Yakup Yılmaz, ' Yetimoğullarının Hazar bölgesi'nden, Türkmenistan, Azerbaycan,Horasan, Anadolu'nun Güney Doğusundan Urfa'ya yerleşmiştir.


Urfa'dan, Erzincan, Gümüşhane, Trabzon, Rize'ye göç etmişlerdir. Yetimoğlu ailesi Türk Boyu'dur. Oğuz soyundan gelmektedir' açıklamalarını yaptı ve yeni nesile Yetimoğullarının tarihini anlattı.

'VAKIF OLACAĞIZ'

Kurucu Başkan Yakup Yılmaz'ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelerek konuşmasına çok kıymetli Yetimoğlu ailem diye başlayan Başkan Mehmet Yılmaz Yetimoğlu dernek olarak gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel faliyetlerle, yeni yetişen nesil ile akrabalarının bir birleriyle kaynaştığının altını çizdi.

Başkan Yılmaz konuşmasında, Boğaz Gezisi'ni kendilerine sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür etti. 

Başkan Mehmet Yılmaz Yetimoğlu, köklü ve onurlu bir ailenin fertleri olduğumuz için gururluyuz. Bizden önce görev yapan kıymetli hemşehrilerimizden aldığımız bu bayrağı daha ileriye taşımak için 2 yıldır siz kıymetli hemşehrilerimize sosyal ve kültürel alanlarda hizmet etmekteyiz. Yaptığımız bu çalışmalar bizlerin,Yetimoğulları ailemizin fertleri olarak bir araya gelmemizi ve birbirimizle daha sağlam bağlar oluşturmamızı sağlamaktadır.


Türkiye'nin 21 ilinde yaşayan akrabalarımızla el ele vererek Allah'ın izniyle Yetimoğulları Vakfını kuracağız.Böylece Yetimoğullarının fertleri kuracağımız Vakıf'la köklü bir bağ kuaracaklar ve bu bağ Allah'ın izniyle nesilden nesile devam edecektir.


Sizler ile bu etkinliklerde bir arada olmamızı sağlayan kıymetli yönetim kurulumuza da sizlerin huzurunda teşekkür ediyor ve birlik ve beraberliğimizin devam etmesini yüze Allah'tan niyaz ediyorum' dedi.

HABER: MELEK ÇALIKOĞLU- www.turkiyehavadis.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —