Tarih: 03.05.2018 13:35

Kalkandere Lisesi Öğrencilerinden Tiyatro Gösterisi

Facebook Twitter Linked-in

Kalkandere Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri İsmail Kahraman Kültür Merkezinde harika bir tiyatro gösterisi sundular.

İlçemiz Şehit Fikret Metin Öztük Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri, sorumlu öğretmenleri Başak Çalışkan eşliğinde bir yıl boyunca büyük emekler verip hazırladıkları Fare Kapanı' adlı tiyatro oyununu 30.04.2018 Pazartesi günü 20.00´da, Rize Merkez´de bulunan İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sahnelediler. Tiyatroya İlçe protokolü, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Çok Programlı Lisemizin gelenek haline getirdiği tiyatro gösterilerinde bu yıl  4.sü olan Fare Kapanı' sahnede izleyicisi ile buluştu. Öğrencilerin sahnede bu işi yıllardır yapıyormuş izlenimi verdiği oyunda profosyonellere taş çıkardılar. Kostümünden, dekoruna, süflöründen, ışığına kadar her şeyin planlı bir şekilde organize edildiği gösteride, üzerine bir de öğrencilerimizin harika performansı eklenince izleyenler adeta büyülendi.

Oyun, Monskwel Malikesinin oturma odasında geçiyor. Malikane pansiyon olarak Molly ve Gilles çifti tarafından işletiliyor. Yoğun kar yağışının olduğu ve yolların kapandığı bir akşamda müşteriler pansiyonda mahsur kalmasıyla başlıyor. Oyunun, ilk bakıldığında birbiriyle alakasız gibi gözüken müşterilerin, daha sonra önceden işlenmiş cinayetle bir şekilde bağlantılı oldukları ortaya çıkan gizem dolu olaylar kurgusuna sahip olduğu görülüyor. İzleyici bu gizemin içinde zaman zaman gerilirken zaman zaman da meraklanıyor. Seyirci bir taraftan tiyatro gösterisini izlerken bir taraftan katilin kim olduğunu bulmaya çalışıyor. Sahnede öğrencilerimizin renkli kişilikleriyle bu gizemli hikaye birleşince ortaya tek solukta izleyebileceğiniz böyle güzel bir görsel şölen çıkıyor.

Perfomanslarını en harika şekilde sahneye yansıtan yüreği büyük Çok Programlı Lise öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

 Not: İzlemeyenler için oyunumuz ikinci kez 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik Spor Bayramı ve Gençlik Haftasında Atatürk İlkokulu Seminer Salonunda tekrar sahnelenecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —