Tarih: 14.08.2017 18:04

BİR ANDA DORT MEVSİMİ YAŞAMAK

Facebook Twitter Linked-in

 

   Bazen hafta sonunu zor çekiyorum demek dinleneceğim anlamına gelmesin. 

   Çünkü dağlar beni beklerken benim ve arkadaşlarımın şehrin yoğun setresinden kurtarmak;

   O güzelim dağlarda dereler de, bayırlar da, çimenlere sere serpe yatıp yuvarlanmak doğanın tadını çıkarmak haftanın setresini atmak.  

   Anlatılmaz yaşanır dostlar...

   Bizler Rize profesyonel Fotoğrafçılar derneği olarak; her pazar ülkemin bir yerlerine gidip deklanşöre basıp objektifimize takılanlar çekmeye çalışırken inanın  dostlar yerdeki böcekleri avını yakalamak için ipek ağ kuran tarantunanın resmini çekerken , aldığımız zevk anlatılmaz..

   Sevgili dostlar; Çamlıhemşin Hemşin yaylalarından , Palovit şelalesinden, Kalkandere çağlayan şelalesine,  Ovit dağındaki golden, Erzurum ispir aksuya, yedi göllerden, Artvin Şavşat karayolunun güzellikleri ne objektifimize takılırken her hafta bir yerdeyiz.

    Rize Prof ekibi olarak bu hafta Giresun yaylalarını görüntülemeye giderken o güzelim yayla havasını doya doya ciğerimize çekmek bir başka güzellik..

Derelerde o güzelim kırmızı pullu Alabalık resimlerini çekmek oltayı atıp otların üzerine oturup derin derin o dağların havasını almak gerçekten tarifi anlatılmaz yaşanır.

Siz dostlarımızı vakit buldukça dağlara ovalara ata topraklarımıza, köylerimizdeki baba ocaklarına gitmeye davet ediyorum...

Kalkandere şelalesinden, Cimil şelalesini, Çamlı Hemşin palovit şelalesini gezmenizi yaylamalarımızı koyunları kuzuları, inekleri seyrederken; bir başka zevk alınırken, yazın derelerde balık tutmak “ tatbikî oltayla”, rafting, kano yapmak yamaç paraşütü, Rize ve Trabzonlu dağcıların tutkusu olurken bizlerde dağcı ve avcı profesyonel fotoğrafçı olarak yazın yayla turizminde katkı sağlamak için bu kareleri sislerle ulaştırmak görevimiz.

Şimdi dostlar kendinizi Cimil veya Ovit yada şanzer yaylasında derenin kenarında oturmuş oltanızı dereye atmış radyonuzda açmış TRT efemi dinleyip kulağınıza inceden inceden müzik mırıldanırken hayal edin.

inanın dünya umurunuzda olmaz, sorunlarınızı unutur dalıp gidersiniz. Dostlar kısaca kendinizi bir anda cennete olduğunuzu sanırsınız.   

Bu güzel cennetimizi gezerken dostlar çöplerimizi dere kenarlarına bırakmayalım şimdiden doğayı koruduğunuz için teşekkür ederiz.

Mutlu huzurlu bir hayat dileğiyle.

Cemil BİLGİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —