İbar Ticaret/ Arçelik Küçükyalı Maltepe
  • BIST 100

    9885,87%1,14
  • DOLAR

    34,02% -0,10
  • EURO

    38,11% 0,57
  • GRAM ALTIN

    2831,85% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4607,53% 0,42

Dünden Bügüne Kalkanderespor

Dünden Bügüne Kalkanderespor

YÖRESEL KÜLTÜRÜMÜZ 25.02.2015 21:34:00 0
Dünden Bügüne Kalkanderespor

Yeşilin her tonunun bulunduğu şirin ilçemiz Kalkandere.nin yarım asra dayanan sportif faaliyetlerinin tarihçesi Kalkandere spor 1961 yılında dernek kurma ve gençleri sportif etkinliklerle iç içe getirebilme amacıyla kuruldu. Kuruluş itibariyle sosyal ve kültürel etkinliklerle spor anlayışını bütünleştirmeyi hedeflediğı görülmektedir. İlk kuruluş düşünceleri dönemin öğretmenleri Şakir KAMİLOĞLU..Naim DEMİRKAPI. A.fahri GÜREL Tarafından dile getirilmiştir hemen akabinde 1968 yılında federe olup futbol. voleybol.

Ayaktakiler:Ekrem durgun.Erol Özdemir:Mustafa öztürk.Ergin akyıldız.Demirali çolak.Mustafa bilir.Bayram türkan
Oturanlar:Güner çakıroğlu.Hızır yıldırım.İbrahim yılmaz.Cevat öztürk.Vahdettin turan.

Basketbol.dallarında etkinliklere yönelmiştir .1968.69.yılı futbol sezonunda rize 1.amatör ligiyle sportif faaliyetleri başlamıştır .bu dönem itibariyle Kalkandere spor yönetim kurulunda Şakir KAMİLOĞLU. A.fahri GÜREL .Naim DEMİRKAPI. İsmail hakkı FIRTINA . dursun OFLUOĞLU .mehmet YAZICI .mehmet şefik MUTLU .zelkif GÜRSÜ Mustafa ÖZÇELİK .Ali kemal YÜKSEL . adli büyük değerleri görmekteyiz .yönetimle beraber döneme damgasını vuran futbolcular ise Mustafa öztürk. İbrahim Eyüboğlu. Selahattin reisoğlu. Bayram turkan. Mustafa bilir. Hızır yıldırım. Ekrem durgun. İhsan erol Özdemir. Demir ali çolak. Turan özçelik. Şaban karaca. İbrahim yılmaz. Ergin akyıldız. Vahdettin turan. Güner çakıroğlu. Ali şimşek. Halil Eyüboğlu. Metin salman. Yüksel çolak. İmdat çolak. Hasan yılmaz. Şaban bulut. Hızır Eyüboğlu adli futbolcular tesbit edilebilmştir. İlk kuruluşu itibariyle kurucular tarafından Kalkandere çay fabrikası müdürü İsmail hakkı FIRTINA başkanlığında futbol etkinlikleriyle uğraş verilmeye başlanmıştır .daha sonraki dönemlerde sırasıyla .Dursun OFLUOĞLU. Mehmet YAZICI .Şakır KAMİLOĞLU. A.fahri GÜREL . Yavuz Erçin BALTA Başkanlıkları süregelmiştir .en parlak dönemleri Dursun OFLUOĞLU başkanlığı olarak göze çarpmaktadır .

Ayaktakiler. Erdoğan YILMAZ. Ali ÇOLAK .Reşat ÇOLAK. Saner BİLİR.Alaattin YENER.Süleyman YILMAZ. Saim ÇOLAK.
Oturanlar. Zekai GÜNGÖR. İrfan BİLİR. Nihat ÇOLAK. İmdat GÜNGÖR. Mehmet ÖZKAN. Cevat ÖZTÜRK.

1973.74.yılında voleybol basketbol futbol dallarında mücadeleler edilmiş aynı sezon voleybol.de 2.amatör.de şampiyonluk elde edilmiştir .1974.75.sezonunda ise 2. amatörde futbol dalında şampiyonluğa ulaşılmıştır.2 yıl 1. amatörde mücadelesini sürdüren Kalkandere spor tekrar 2. amatöre düşmüştür artik inişli çıkışlı sezonlar görülme dönemine girilmiş ve 1979.80 sezonunda Abbas MUTLU ve Hızır EYÜBOĞLU yönetiminde tekrar 1. amatör kümeye yükselmiştir 1 yıl 1. amatörde kalan Kalkandere spor tekrar 2. amatöre düşmüştür futbol takımımızın böyle inişli çıkışlı grafikler çizmesinin pek çok nedeni vardır öncelikle maddi olanaksızlıklar aynı kadroyu muhafaza edememesi dahada önemlisi ilçemizde çalışma alanlarının olmaması. ki bu sorun bugün çözülmüştür başarısızlığın nedenleri olarak görülebilir .

AYAKTAKİLER. Erdoğan YILMAZ. Ali ÇOLAK  Nihat KABAKILIÇ. Yavuz TUZCU. Saner BİLİR. Bayram TÜRKYILMAZ.
OTURANLAR.Zekai GÜNGÖR. Selattin USLU. İrfan BİLİR. Cevat ÖZTÜRK. Mehmet ÇANKAYA.

1988 sezonundan itibaren artık inişli çıkışlı grafikler çizmek istemeyen Kalkandere spor genç başkanlar dönemi başlamış büyük mücadeleler sonunda 1. amatör kümede şampiyonluk mücadelesi verebilecek bir Kalkandere spor oluşturulmuştur .geçiş dönemi olarak görülen 1986.87 Hasret ÖZÇELİK . 1987.1991.Ahmet YILMAZ .1991.93. Nusret ÇOLAK.. 1993.1995. alaattin TORLAK.. 1995.1997.Nihat ÇOLAK.. 1997.1999. tekrar Alaattin TORLAK.. 1999.2001.Hüseyin Naci YAMAKOĞLU.. Başkanlık dönemleri bir çok etkinliklerle ve başarılarla süregelmiştir. 2001.2003. yılı itibariyle Saner BİLİR. başkanlığında 2. başkan Rıfkı ÇOLAK. genel sekreter Hüseyin ÖZKAN.. sayman Hasan ÇOLAK. Genel kaptan Erdoğan YILMAZ.. teknik üye Saim ÇOLAK.. Teknik üye aslan ÇOLAK. Üye Harun KORKMAZ..

Ekibiyle yeni ve aktif dönemler olarak görülür . belediye başkanı Nihat çolak uğraşıyla oluşturulan futbol sahamızda deplasmanlı futbol müsabakaları görülmüştür .hemen 2002 futbol sezonunda takımımız 1. amatöre yükselmiştir .bir sezon sonrası yıldız takım b. Genç. ve a. Genç takımlar oluşturulmuş ve a. Büyükler takımına futbolcu yetiştirme için büyük çabalar sarfedilmiştir. Maddi yönden ilçemiz halkından oldukça destek görülmüştür .en büyük katkılar Kalkandere belediyesi Kalkandere vakfı ve ilçe halkının katılımlarıyla sağlanmıştır 2003. yılında futbol takımımız 1. amatörde ilk defa play ouff .a katilmiş ancak bir üst tura çıkamamıştır. 2003.2005 dönemi yine Saner bilir başkanlığında bir önceki yönetim kurulu ile etkin sportif faaliyetlerin oluşturulduğu yılları içerir .bü dönemler itibariyle ilçemiz Kalkandere spor futbol takımından amatörce verilen uğraşlar sonrası bir çok profosyenel sporcular yetiştirilmiştir bunlar Yahya yılmaz. Yılmaz Özkan. Erkan Özkan. Bariş Özkan. Şadi Çolak. Erhan türkyılmaz . çoşkun korkmaz. Gökhan doğan. 2000 yılı öncesi Mahmut yılmaz. Hüseyin avni kukul. Adli futbolculardır.

Aynı dönemlerde futbol takımımızın ileri ölçülerde sporcu yetiştirmek için yönetici ve sporculara ait dinlenmek toplantı yapmak açısından lokal merkezı oluşturulmuş ve de artık kamplar dönemi başlatılarak etkin bir çalışma sistemi getirilmiştir. 2005.2007. futbol sezonunda Harun korkmaz başkanlığında etkili sportif faaliyetler sürdürülmüştür. 2007.2009. sezonlarında ise ail Ersoy başkanlığında tekrar yeni bir yönetim oluşturuldu .aktif futbol faaliyetlerinin görüldüğü ve iyi neticelerin alındığı dönemler gözükmeye başladı a.genç 2. amatörde na mağlup şampiyon olmuş kaliteli sporcuların a.takımına yetiştirildiği görülmüştür .bu etkinlikler bir sonraki sezonda a. Takımın 1.amatör kümede ilk defa şampiyonluk yaşanarak . play.ouff .a katılmasına etken olmuştur.artık 2009 dönemi başlamiş. Böylece refik çolak .başkanlığında yöremiz spor severleri ve değerli iş adamlarımızın katkılarıyla sportif olarak en üst seviyeye gelebilmenin yolları araştırılmaya başlanmıştır yeni yönetim kurulumuza üstün başarı dileklerimizle.

İlçemiz Kalkandere spor takımına antrenör olarak emek sarfedenleri unutmak mümkün değildir .isimleriyle birlikte aşağıda görülmeye değer bu spor adamlarımız hiç bir maddi katkı bir çok sporcuların yetiştirilmesine üğraş vermişlerdir Mustafa bilir .turan özçelik. İhsan erol Özdemir. Ergin akyıldız. Erdoğan yılmaz. Menderes Eyüboğlu. İhsan doğan. Bulent ismailoğlu. Efkan demir. Aydin Özkan. Aydin koraltürk. Necip sandıkçı .anımsadığımız değerli isimlerdir… İlçemiz Kalkandere spor.a bu güne kadar Kalkandere ye 1997 yılında toprak sahaya ve 2007 yılında sentetik 1.sınıf çim sahayı kazandıran belediye başkanı Nihat çolak.a .kuruluşundan bu güne Kalkandere spor.a maddi manevi destek veren herkese sonsuz teşekkürler Kalkandere spor kulübü yönetimi. 2009 yılında olağan kongreye giderek kalkanderespor kulübü derneği yeni yönetim şu şekilde oluşmuştur kulüp başkanı Refik çolak ve yeni yönetim kurulu üyeleri

Harun korkmaz. menderes Eyüboğlu .Nihat Kabakılıç. Hasan Yetimoğlu
Hüseyin Özkan.Bulent cem şişman. Nurettin kantar.Ömer Güngör. Kenan aydın.Ensar çolak
Menderes mollaibrahmoğlu. Ali Adigüzel den oluşmuştur 2009.2010 futbol sezonu açılışı
Yapılmasının ardından kolları sıvayan yönetim işe yeni transferlerle takımı tamamen değişen
Kalkandere spor kadrosunda ilk defe yerli olmayan bir takım oluşturuldu 2009.2010 futbol
Sezonu Rize birinci amatör kümede antrenörlüğünü menderes eyüpoğlunun yaptığı kalkanderespor 16.galibiyet bir beraberlik bir yenilgi alarak ligi 49.puanla lider bitirdi Ardından play of da 5.maçta 4. galibiyet bir beraberlik alarak 13 puanla şampiyon olarak Rize yi dışarıda temsil etme hakkını kazandı Trabzon da

Fatsa ile oynayan Kalkandere spor ilk maçında elendi A.gençler ve yıldızlarda liglere katılan antrenörlüğünü vatan Özkan in
yaptığı birinci amatör A. Gençlerde Kalkandere spor şampiyonluk kılpayı kaçırılmıştır A.gençlerde ve yıldızlarda istenilen başarı sağlanamamıştır sebebi ise yönetim a.takımlara
ağırlık verildiğinden alt yapıya yeterli önem verilmedi. 2010.2011. yılı futbol sezonu

Kalkandere spor eğer statü gereği yeni yasaya göre deplasmanlı amatör lig.de oynayacaktır
2009.2010 .futbol sezonu başta belediye başkanı Nihat ÇOLAK .a yardımlarını desteklerini
Esirgemeyen hayırsever işadamlarımız .a Kalkandere spor yönetimi teşekkür eder.
 


Dünden Bügüne Kalkanderespor

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı İŞKUR İUP Programı Kapsamında Personele Eğitim Verildi

GÜRZ Hava Savunma Sistemi

ÇAYKUR RANDEVULU ÇAY ALIMINI SONLANDIR Dİ

Çaykur Rizespor’umuzun Başkanı İbrahim Turgut Değerlendirmelerde Bulundu

SATILIK TOPRAK !!!

Kalkandere'lilerden Halk eğitim kurslarına Büyük İlgi

İBAR; " Opr. Dr. AHMET AKGÜN' ü Vefatının 26. yılında Rahmet Minnet ve Saygıyla Anıyoruz"

Mehmet YILMAZ, Mevlid Kandili Simidi İkramında Bulundu

Kalkandere Vakfı Mevlid Kandili Mesajı

RİDEF ailesi Kandil Mesajı

BENZİNLİ CAY MOTORLARI,CAY TARLASININ EN BÜYÜK KÂBUSU, FABRİKALAR KERESTE FABRİKASINA DÖNDÜ.

DİNCEL ve YILMAZ; 75. Yıl Futbol Sahasında İncelemelerde Bulundu

ROF. DR. MEHMET HABERAL DÜNYANIN ÖNCÜ BİLİM ADAMLARINI İSTANBUL'DA BULUŞTURUYOR

TOBB DOĞU KARADENİZ ODA BORSA BÖLGE TOPLANTISI RİZE’DE YAPILDI

Kuruköy ve Kızıltoprak Mahallesi Tarım Arazisi Bağlantı Yolunun Tamamlanması Çalışmaları Devam Ediyor

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Taşıma Uygulama Toplantısı Yapıldı

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL, Esnaf Ziyaretleri Yaptı

Türkiye'nin Ağır Sınıf Genel Maksat Helikopteri

Rize Su Düşen Balık Çifliği İlçemizde Hizemete Devam ediyor

Kalkandere Kaymakamı Alpay DİNCEL’in 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı;

Mertayak Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Kalkandere Belediyesi Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Kalkandere Yeni Öğretim Yılana Hazır

Çay ve Kahve: Kültürel ve Sosyo-Ekonomik Boyutlar

Karal; Atıl Durumdaki Ekilemeyen Tarım Arazilerini Meclis Gündemine Taşıdı

Esentepe, Kayabaşı ve Hurmalık Köylerinin Kullandığı Değirmenin, Yaya köprüsü Tamamlandı

Kalkandere Belediyesi, Okullarımızda Kapsamlı Temizlik Çalışmaları Gerçekleştirildi

ÇAYKUR, Randevulu Sisteme Geçiyor

Mertayak'tan Yeni Öğretim Yılı Mesajı

Yükleniyor

Kalkandere'lilerden Halk eğitim kurslarına Büyük İlgi

İBAR; " Opr. Dr. AHMET AKGÜN' ü Vefatının 26. yılında Rahmet Minnet ve Saygıyla Anıyoruz"

Mehmet YILMAZ, Mevlid Kandili Simidi İkramında Bulundu

Kalkandere Vakfı Mevlid Kandili Mesajı

DİNCEL ve YILMAZ; 75. Yıl Futbol Sahasında İncelemelerde Bulundu

Kuruköy ve Kızıltoprak Mahallesi Tarım Arazisi Bağlantı Yolunun Tamamlanması Çalışmaları Devam Ediyor

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Taşıma Uygulama Toplantısı Yapıldı

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL, Esnaf Ziyaretleri Yaptı

Rize Su Düşen Balık Çifliği İlçemizde Hizemete Devam ediyor

Kalkandere Kaymakamı Alpay DİNCEL’in 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı;

ÇAYKUR RANDEVULU ÇAY ALIMINI SONLANDIR Dİ

Çaykur Rizespor’umuzun Başkanı İbrahim Turgut Değerlendirmelerde Bulundu

RİDEF ailesi Kandil Mesajı

BENZİNLİ CAY MOTORLARI,CAY TARLASININ EN BÜYÜK KÂBUSU, FABRİKALAR KERESTE FABRİKASINA DÖNDÜ.

TOBB DOĞU KARADENİZ ODA BORSA BÖLGE TOPLANTISI RİZE’DE YAPILDI

Karal; Atıl Durumdaki Ekilemeyen Tarım Arazilerini Meclis Gündemine Taşıdı

ÇAYKUR, Randevulu Sisteme Geçiyor

Çaykur; Hayali Budama Yapan 600 Çay Üreticisinin Cüzdanlarını İptal Etti

32. Çağrankaya Yayla Şenliği Yoğun Bir Yerel Sanatçının Katılımıyla Yapılacak

ÇAYKUR’DAN Üreticilere Uyarı

Kalkanderespor U-11 Liginde Çeyrek Finale Yükseldi

Kalkanderespor'dan 23 Nisan Kutlaması

Kalkanderespor-1 Kopuzlar Vakfı Veliköyspor-0

Kalkanderespor U-15 Çeyrek Finalde

Kalkandere Spor Kulüb Başkanı Mevlüt İslamoğlu Bayram Mesajı

Süper Amatör Ligi 21.Hafta Kendirli Belediyespor-0 Kalkanderespor-2

Kalkanderespor Kendirli Belediyespor Deplasmanında Galibiyet Peşinde

Kalkandere Spor Başkanı; Belediye Başkanı Seçilen Mehmet Yılmaz'a Tebrik Mesajı Yayımladı

Süper Amatör Ligi 20.Hafta Kalkanderespor-4 Madenli Belediyespor-2

Tüm Halkımız Davetlidir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1