Tarih: 24.03.2015 22:00

Rize Yaylaları

Facebook Twitter Linked-in

Rize Yaylalari

Kaçkar siradaglarinin eteklerinde olusan yaylalar dogal güzellikleri ve sevimli evleriyle Rize’nin güzelligine güzellik katmaktadirlar Rize’deki belli basli yaylalar Ikizdere ilçesinde Anzer, Çagrankaya, Ovit, Varda, Gölyayla, Cimil; Çayeli’nde Hazende; Hemsin’de Ambarli; Çamlihemsin’de Ayder, Asagi ve Yukari

 

 

 

Kavron, Elevit, Tirevit, Kale, Bas Yayla, Hacivarak, Palovit, Çaymakçur, Amlakit ve Samislat Yaylalaridir. Bunlar içerisinde; Ayder, Anzer ve Yukari Kavron Yaylalari turizm merkezi olarak ilan edilmislerdir.

Çamlihemsin-Ayder Kaplicasi Turizm Merkezi-Ayder Yaylasi

 

Ulasim:

Rize’nin Çamlihemsin ilçesinin 19 km. güney-dogusundadir. Yaylaya yaz kis dolmuslarla gidilebilir. Özellikler:1.350 m. yükseklikteki Ayder yaylasi Karadeniz yaylalarinin en bilinenidir. Her türlü alt yapi hizmeti tamamlanmis olan yayla kasaba görünümündedir. Zengin flora ve faunasinin yani sira kaplicasi ile ünlenmistir. 50 C derce sicaklikta kaplica suyu; romatizma, kadin hastaliklari ve mide rahatsizliklarina sifa olmaktadir. Kaçkar daglarina tirmanis güzergahinda bulunan yayla çevresinde, çengel boynuzlu dag keçisi, vasak, ayi, kurt gibi yaban hayvanlari yasadigi ortamda izlenebilir. Her yil Ayder senlikleri düzenlenmektedir. Konaklama-Yeme-Içme:

Konaklama için pek çok otel ve pansiyon bulunmaktadir. Yil boyunca her türlü ihtiyaç, yayladan karsilanabilir.

Çamlihemsin-Asagi ve Yukari Kavran Yaylalari

 

Ulasim:Çamlihemsin ilçesinin 19 km. güney-dogusunda yer alan Ayder yaylasindan 10 km. toprak yolla Asagi Kavran yaylasina varilir. Ayder’den minibüs bulunabilir. Asagi Kavran – Yukari Kavran yaylalari arasi üç kilometredir.

Özellikler: 2. 300 m. rakimli Yukari Kavran yaylasi Kaçkar dagi zirvesine (3. 937 m.) yaklasik 8 km. mesafededir. Bu yayla, Kaçkar dagina tirmanis yapacak dagcilarin ilk kamp yeridir. Altyapisi bulunmayan yayladaki bakkaldan bazi gida malzemeleri temin edilebilir. Kaçkar dagina tirmanista yük tasimak için katir kiralanabilir.

Konaklama-Yeme-Içme: Asagi ve Yukari Kavronda konaklama yeri bulunmamaktadir. Yakindaki Ayder Yaylasindaki otel ve pansiyonlarda kalinabilir. Bakkal bulunmaktadir. Ikizdere-Anzer (Balliköy) Yaylasi Turizm

 

Merkezi Ulasim:

Rize’nin Ikizdere ilçesinin 39 km. güneyindedir. Ikizdere-Dereköy arasini 4 km. asfalt, 25 km. ham toprak yoldur. Yaz aylarinda dolmus bulunabilir. Özellikler: 3. 000 m. rakimli yaylada alt yapi hizmetleri tamamlanmis durumdadir. PTT, bakkal, kasap, firin, manav, kir kahvesi ve lokantalar hizmet vermektedir. Çok sayida hastaliga sifa olan ünlü Anzer Bali bu yaylada bulunmaktadir. Konaklama-Yeme-Içme: Yaylada çok sayida pansiyon bulunmaktadir. Her türlü yeme-içme ve ihtiyaçlar yayladan karsilanabilir. Ikizdere-Çagirankaya Yaylasi

 

Ulasim:

Rize’nin Ikizdere Ilçesinin 25 Km. dogusundadir. Yaz aylarinda dolmuslarla gidilebilen yaylaya güzel manzarali toprak yolla ulasilmaktadir. Özellikler: 3. 200 m. rakimli Çagirankaya yaylasi, adini düz konumdaki yaylanin çevresindeki dik yamaçli kaya ve uçurumlarla ses yankisi olusmasindan almistir. Elektrik ve telefon gibi altyapiya sahip olan Çagirankaya yaylasinda, bakkal, kasap, kir kahvesi isletilmektedir. Konaklama-Yeme-Içme: Yaylada konaklama yeri yoktur. Kamp malzemeleri getirilmelidir. Ancak yayladan et ve süt mamulleri, ekmek satin alinabilir.


Rize Yaylaları

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —