Tarih: 24.03.2015 21:58

Rize Kaplıcaları

Facebook Twitter Linked-in

Kaplica ve Içmeceler ve Mesire Yerleri

Mesire yerleri:

Rize ilinde tabiî güzellikler sayilamayacak kadar çoktur. Ilin her tarafi ve bilhassa orman içlerinde çok güzel mesire yerleri vardir. Rize sâhillerinin her tarafi çok güzel manzarali olup Pazar ve Ardesen ilçeleri arasi denize girmeye çok müsâittir. Tabiî plajlar çoktur. Merkez ilçenin kiyi köylerinde tabiî plaj ve kumsallar bulunur. Ikizdere ilçesinde Çamlik mevkii, merkez ilçede Çiftekavak, Taslidere ve Dagbasi mevkileri, Zirâat Bahçesi, Kale Bahçesi çok güzel mesire yerleridir. Pazar ve Çamlihemsin yaylalarinin manzaralari sahânedir.

Trabzon Taslari:

Ikizdere ilçesinin Demirkapi köyündedir. Geceleyin Trabzon’un isiklari seyredilir. Ikizdere hidrolik santrali bir vâdi ortasinda yesilliklerle kapli bir bölgede yer alir. Burada akan çaglayanlarda alabalik avlanir. Çaglayan köyü alabalik çiftliginde senede 250 bin alabalik üretilir. Ayni zamanda burasi mesire yeridir. Moliva Tepesi güzel bir dinlenme alanidir.

Kaplica ve içmeler:

Rize topraklarinda çesitli sifâli su kaynaklari vardir. Baslicalari sunlardir:

Andan Içmeleri:

Il merkezine 40 km mesâfede Küçükçayir köyü yakinindadir. Konaklama tesisleri mevcut olan kaplicanin suyu mîde, barsak, karaciger ve safrakesesi hastaliklarina ve sismanliga tavsiye edilmektedir.

Simsirli Içmesi:

Ikizdere ilçesi yakinlarindadir. Tesisleri mevcut degildir. Suyu idrar söktürücüdür.

Ayder Kaplicasi:

Çamlihemsin ilçesinin Kaplica köyündedir. Tesisleri mevcut olup, kaplica suyu, mîde, barsak, karaciger ve safra yolu rahatsizliklarina, rejime riayet etmek sartiyle sismanlara tavsiye edilir.

Varda Içmesi:

Istah açar, mîde agrilarina böbreklerdeki taslarin düsmesine, romatizma ve bel agrilarina iyi gelir.


Rize Kaplıcaları

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —