Tarih: 26.01.2016 15:03

Rize Valisi Ersin Yazıcı Kalkandere'de

Facebook Twitter Linked-in

SOĞUK GÜNDE SICAK YARDIM ELİ
Vali Ersin Yazıcı beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ile birlikte Kalkandere ilçesinde sürmekte olan karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.
Sahaya çıkarak çalışmaları denetleyen Vali Yazıcı, Rize'de Cumartesi akşamı başlayan kar yağışının Pazar ve Pazartesi günleri il genelinde şiddetini arttırarak devam ettiğini kaydederken, kar kalınlığının sahil bölgelerde 50-70 santimetreye, yüksek bölgelerde ise 1-2 metreye ulaştığını ifade etti.
Yoğun kar yağışının yaşandığı Kalkandere İlçesi Yolbaşı köy yollarında devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yazıcı, çalışmalar hakkında Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş'tan bilgi aldı.
YOLBAŞI KÖYÜNDEYİZ
İl Özel İdare Karla Mücadele Koordinasyon Birimi bünyesinde çalışmaları devam ettirdiklerini dile getiren Vali Yazıcı, 'Biz de Valilik olarak çalışmaları yerinde incelemek ve arkadaşlarımıza eşlik etmek için ekip ile birlikte yol açma çalışmasına katıldık. Rize'de kar ve tipi yüzünden kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmaların devam ettiği Kalkandere İlçemize bağlı Yolbaşı köyündeyiz. Etkili bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Açılan yollarımızın genişletilmesi köy işlerinde daha rahat bir şekilde vatandaşlarımızın seyir, sefer yapmaları için çalışmalar yapmaktayız. Yağan yoğun karın oluşturduğu olumsuzluğu gidermek ve vatandaşlarımızın gündelik yaşantılarını normale döndürmek için İl Özel İdaremize bağlı ekipler gece-gündüz var güçleriyle yol açma çalışmalarını sürdürmektedir' diye konuştu.
SORUNLARI DİNLEDİK
Karla mücadele ekip çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yazıcı, gittiği köylerde halkın ihtiyaçları olup olmadığını sorarak sıkıntılarını da dinledi.
KALKANDERE ZİYARETİ
Köy ziyaretinin ardından Kalkandere ilçesine giden ve Hükümet Konağında Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Kenan Yıldırım ve ilgililer tarafından karşılanan Vali Yazıcı burada kar mücadelesi ile ilgili brifing aldı.
Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit'ten ilçede yapılan çalışmalar ve karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yazıcı kurum amirleri ile görüştü. Yoğun kar mücadelesinin devam ettiği ilçede olumsuz bir durum yaşanmaması adına gerekli talimatları veren Vali Yazıcı, vatandaşların mağdur olmamaları için yol açma ve genişletme çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.  
Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun
 
 
 
 
 
 
 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —