Tarih: 15.12.2023 10:21

Araç sahipleri dikkat: Zorunlu trafik sigortasında azami prim artış oranı yükseldi!

Facebook Twitter Linked-in

HASAR MALİYET ENDEKSİNDE GÜNCELLEMEYE GİDİLDİ

Yeni karar çeşitli endekslere bağlandı. Enflasyon, araç fiyatlarındaki artış, hasar maliyetleri, 2024’ün ilk 4 ayından sonra yüzde 5 olan aylık artışı sıfıra kadar indirme veya iki katına çıkarma konusunda Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na yetki verilmiş oldu.

‘İYİ SÜRÜCÜ-KÖTÜ SÜRÜCÜ ARASINDA UÇURUM DEVAM EDİYOR’

“Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karara göre trafik sigortası primleri ocak ayında yüzde 10 artacak. Şubat, mart ve nisan ayları için artış oranı yüzde 5 olarak uygulanacak. 2023’te bilindiği üzere aylık yüzde 2 artıyordu. Burada bir artışa gidildi. İyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki uçurum halen devam ediyor.

 

5 yıl ve üzeri hasarsız kullanan iyi sürücüler yüzde 50 indirim almaya devam ederken, 5’ten fazla kaza yapan kötü sürücüler yüzde 200 sür primi ödüyor. Burada iyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki prim farkı 7 kat oranda devam ediyor.

TRAFİK SİGORTASI ZAMANI GELMEDEN YENİLENİR Mİ?

Trafik sigortası poliçesini zamanından önce yenileyemiyoruz. Ocak, şubat, marta vaden varsa ben zam gelmeden aralıkta yapayım diyemiyorsun. Ancak trafik sigortası poliçeniz yoksa zaten yüzde 200’e yakın cezalı yaptıracaksınız. Bu daha da artacaktır. O nedenle poliçesi olmayanların aralık ayında yenilemeleri gerekiyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —