Tarih: 14.01.2024 23:45

Rize'de Gerçekleşen Kış Yüzme Şenliği Soğuk Suda Cesur Yüzücüleri Buluşturdu

Facebook Twitter Linked-in

İlyas Gur: Rize'de Gerçekleşen Kış Yüzme Şenliği Soğuk Suda Cesur Yüzücüleri Buluşturdu
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Galerdüzü mevkiinde bu yıl 8.'si düzenlenen Kış Yüzme Şenliği, bin 700 rakımdaki buzlarla kaplı Galer Gölü'nde renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, geçmiş yıllarda tulum eşliğinde dereye girilerek başlayan geleneksel bir etkinlik olmasına rağmen, bu yıl Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit düşen askerler anısına müziksiz gerçekleşti.

Etkinliğe katılan 60'ın üzerinde cesur yüzücü, sıfır derece civarındaki suya cesurca atlayarak buz gibi suda yüzdü. Etkinliğin organizatörü Hasan Önder, bu yılki şenliğin uluslararası bir boyut kazandığını belirterek, "Bugün burada 60'ın üzerinde bir katılımcı var. Su sıcaklığı sıfır derece civarında. Hava sıcaklığı ise sıfırın altında 2 derecelerde" dedi.

Etkinliğe ikinci kez katılan Gizem Bekiroğlu, "İlk kez geçen yıl katılmıştım, bu yıl 2. kez katılıyorum. Bu ambiyansı herkesin yaşaması lazım" derken, milli sporcu Okan Günak ise "Su çok güzeldi. Baya sıcaktı. Beklediğimden çok daha iyiydi. Keyif aldık. Ellerimin ve ayaklarımın donması dışında bir sıkıntımız yok" şeklinde konuştu.

Programı izlemeye gelen Ayşenur Çolak ise heyecanlı geçen etkinliği değerlendirerek, "Çok üşüyeceğimi düşündüğüm için ben katılmadım. Hava çok soğuk, yüzenler donuyorlar. Nasıl giriyorlar, nasıl yüzüyorlar bilmiyorum. Gelecek yıl ben de düşünebilirim. Çok heyecanlı, çok eğlenceliymiş" ifadelerini kullandı.

Kış Yüzme Şenliği, soğuk suda yüzme tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatırken, katılımcılar arasında dostluk ve dayanışma da ön plana çıktı.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —