İbar Ticaret/ Arçelik Küçükyalı Maltepe
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,22% 0,20
  • EURO

    35,10% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2466,63% -0,03
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden düzenlenecek

SİYASET 1.02.2022 16:06:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

'Kabinede görev değişimi de bir bayrak yarışıdır'

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Kabine üyeleri, diğer üst düzey yönetici kadrolar gibi doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından belirleniyor. Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz gayet tabiidir. Aksi yönde bir tutum, hayatın olağan akışına aykırı olur. Her görev gibi kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Bayrağı teslim alan arkadaşımız yeni bir enerjiyle heyecanla vizyonla hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürmektedir. Bu çerçevede yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini kurduğumuz 2018 Temmuz ayından bugüne kadar 6 bakanımız değişti. Bir bakanlığımızın ikiye ayrılması sebebiyle 7 arkadaşımız da kabineye girdi. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. 

'Son haftalarda yağan karla bu yıl için rahat bir nefes alındı'

Türkiye son yılların bereketli ama bununla birlikte en zahmetli kışını geçiriyor. Kuraklık tehdidi altında geçen birkaç yılın ardından son haftalarda yağan karla bu yıl için rahat bir nefes alındı. Kar yağışının bastırdığı iklimlerde, şehirlerarası yollarda ve şehir içlerinde ulaşımda çeşitli sıkıntılar yaşandı. Karayolları ekipleri, şehirler arası yolları, belediyelerin, kendi sorumluluk alanındaki yolları açık tutmak için harekete geçti.

Tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar liraya çıktı

Her şeye rağmen genel olarak verimli bir kış mevsimi geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Kar yağışıyla birlikte toprağın doymasını, barajların dolmasını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. İnşallah ülkemiz şubat, mart, nisan aylarında yeteri kadar yağış alır ve bereketli bir yılı hep birlikte yaşarız. Bu vesileyle 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planladığımız Tarımsal Destekleme Bütçesini, 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini de çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Özellikle hububat üreticilerimizin girdi desteklerini geçen yıla oranla yüzde 127 oranında artırdık.

'Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık'

İran ile Türkiye arasındaki hatta yaşanan bir arıza sebebiyle doğalgaz arzında azalma yaşandı. Bunun üzerine her seviyede girişimde bulunarak arızanın giderilmesi çalışmaları havaların ısındığı gelecek aylara bırakılması konusunda İran ile mutabık kaldık. Böylece İran hattından doğalgaz akışını yeniden başlattıklarını anımsattı. Ayrıca Azerbaycan hattından aldıkları doğalgaz miktarını da artırdık. İlaveten çeşitli kaynaklardan temin ettiğimiz LNG alımlarını hızlandırdık. Tuz Gölü ve Silivri'deki yer altı doğalgaz depolama tesislerini de devreye soktuk. Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık, yakında tümüyle kaldırıyoruz.

Elektrik faturalarında aylık tüketim 210 kilovata çıkarıldı

Salgın döneminde dünyada kömür fiyatları 5 kat, doğal gaz fiyatları 10 kat artarken, biz ülkemizde bunu vatandaşlarımıza yansıtmamak için yoğun gayret gösterdik. Uzunca bir süre doğal gazda yüzde 75, elektrik faturalarında yüzde 50 sübvansiyon uyguladık. Yılbaşı itibarıyla enerji piyasalarında sürdürülebilirliği sağlamak için tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldık. Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının 2 kat, hatta 3 kat arttığı yönündeki şikayetleri üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdim. Bu çerçevede en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilovata, dolayısıyla aylık tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımızın lehine yapılacak bu yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir.

'Alarm seviyesine geçmemizi gerektiren bir tabloyla karşı karşıya değiliz'

Omicron varyantıyla birlikte artık gücü azalan salgını, inşallah yakında gündemimizden tamamen çıkarmayı ümit ediyoruz. Türkiye, salgının ilk günlerinde tedbirleri en önce alan ülkelerden biriydi. Şimdi de kısıtlamaları ilk kaldıran ülkeler arasında bulunuyor. Avrupa ülkeleri ise bu aşamaya yeni geçti. Bu konuda en önemli gücümüzden biri, aşılama çalışmalarındaki başarımızdır. Buradan bilhassa 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, kendi aşımız ve kendi gücümüz olan TURKOVAC başta olmak üzere, aşılarını yaptırmaları veya tamamlamaları hususunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Halihazırda istatistiki olarak vaka sayısında önemli artış olmasına rağmen hastanelerimizde ve yoğun bakımlarda alarm seviyesine geçmemizi gerektiren bir tabloyla karşı karşıya değiliz. Türkiye, salgın dönemini sağlık hizmetlerinin aksaksız olarak yürütülmesi, günlük hayatın ve ekonominin işleyişinin en az kesintiyle sürdürülmesi, istihdamın korunarak hatta artırılarak sosyal kırılmaya meydan verilmemesi, büyümenin sürdürülerek telafisi zor kayıpların önlenmesi, ülke genelinde huzurun ve güvenliğin eksiksiz sağlanması ve tüm diğer bakımlardan en başarılı şekilde yönetmiş ülkelerin başında geliyor.

KOBİ'lere 3 yeni destek paketi

Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi müjdesi veriyoruz.

Bunlardan ilki olan İşletme Harcamalarında Kartlı Ödeme Desteği'ni, KOBİ ve KOBİ dışı tüm firmaların, finansmana erişimini sağlamak için hazırladık. Yatırım Destek Paketi, kalkınma planındaki öncelikli sektörlerden başlayarak katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır. İhracat Destek Paketi ise döviz kazandırıcı faaliyet yürüten ve ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ'lerimize hitap etmektedir. Bu 3 paketle firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz. Amacımız, tedarik zincirinde sürekliliği sağlayacak yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayı destekleyecek bir ekonomik destek iklimi oluşturmaktır. Yeni kredi paketimizin ülkemize, sektörlerimize, firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

'Bu yılın ilk engelli memur atamasını 8 Şubat'ta yapacağız'

Engellilerimize yönelik bu yılın ilk memur yerleştirme atamasını da 8 Şubat'ta yapacağız. Bu atamayla her eğitim kademesinden toplamda 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız. Ayrıca dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini de hayata geçiriyoruz. Bu destek paketinin, dezavantajlı ailelerimizin sayıları 1 milyonu bulan çocuklarına hayırlı olmasını diliyorum.

'Yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye çıkarıyoruz'

Yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8'e çıakrıyoruz. Yangın riskine karşı yapay zeka kullanan sistemi hayata geçireceğiz. Yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye çıkarıyoruz. 

'Yüksek enflasyondan milletimizi koruyacak adımları birer birer atıyoruz'

Kur dalgalanmasının önüne geçtik. Yüksek enflasyondan milletimizi koruyacak adımları birer birer atıyoruz. Enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi yerine getireceğiz. 


Alpay DİNCEL, Kalkandere İlçe Jandarma Komutanlığını Ziyaret Etti

RAFTİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASININ AÇILIŞI YAPILDI

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Kalkandere Vakfına Ziyaret

Rize-Artvin Havalimanı 2 Yılda 2 Milyon Yolcu Taşıdı

Cephede Geçen, Vatana adanmış Bir Ömür " Gazi Hacıoğlu Hızır Onbaşı "

Kalkandere; CHP İlçe Başkanı TÜFEKÇİOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DİNCEL’i makamında ziyaret

Soğuksu Mahallesinde Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Kalkandere Müftülüğü Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı

Onaylı Randevu Donemi Başladı

Esnaf ve Sanatkarlarımıza Uygulanan Faiz Artışını Kınıyoruz

Rize'de Yapılacak 5. Ulusal Karadeniz Zirvesiyle İlgili Hazırlıklar Devam Ediyor

İmza: Değerin İzleri

Çaykur İşçi Alımları Kuraları Çekildi

Deniz: Tarım Bakanı Derhal Çay müstahsillerinden Özür Dileyip İstifa Etsin!

Kalkandere'de Resim, Ebru, Takı Tasarımı Sergisi ve Gitar Etkinliği Düzenlendi

Kalkandere İlçe Trafik Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Kalkandere Karma Resim Sergisi Açıldı

Kalkandere Şehitlerimizden Niyazi ÖZTÜRK

DİNCEL, Şaban Cengiz İlçe Devlet Hastanesinde Sağlık Çalışanlarını Ziyaret Etti

Kalkandere'ye Bağlı Köylerde Bakım onarım Çalışmaları Yapıldı

Satranç Heyecanı: Türkiye Okul Sporları Şampiyonası Rize'de Başladı

KABAOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kaymakamımız Sayın Alpay DİNCEL'e Hayırlı Olsun Ziyareti

İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası

Türkiye'nin geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden motor projeleri

KABAOĞLU'dan Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

Kalkandere Halk Eğitim Merkezinin Resim Kursu Devam Ediyor

Başkanlık Kupası Masa Tenisi Turnuvası Başlıyor

"Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tarihe Yolculuk” Projesi Kapsamında İkizdere'li Öğrenciler Ziyaretlerde Bulundu

İkizdere Kaymakamı Olarak Atanan Sayın Ali ÖZDAŞ, Görevine Başladı

Saltuk Deniz; " Açıklanan Yaş Çay Fiyatını Kabul Etmiyoruz "

Yükleniyor

Alpay DİNCEL, Kalkandere İlçe Jandarma Komutanlığını Ziyaret Etti

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Kalkandere Vakfına Ziyaret

Rize-Artvin Havalimanı 2 Yılda 2 Milyon Yolcu Taşıdı

Kalkandere; CHP İlçe Başkanı TÜFEKÇİOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DİNCEL’i makamında ziyaret

Soğuksu Mahallesinde Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Kalkandere Müftülüğü Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı

İmza: Değerin İzleri

Çaykur İşçi Alımları Kuraları Çekildi

Kalkandere'de Resim, Ebru, Takı Tasarımı Sergisi ve Gitar Etkinliği Düzenlendi

Kalkandere İlçe Trafik Komisyonu Toplantısı Yapıldı

RAFTİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASININ AÇILIŞI YAPILDI

Rize'de Yapılacak 5. Ulusal Karadeniz Zirvesiyle İlgili Hazırlıklar Devam Ediyor

Deniz: Tarım Bakanı Derhal Çay müstahsillerinden Özür Dileyip İstifa Etsin!

Satranç Heyecanı: Türkiye Okul Sporları Şampiyonası Rize'de Başladı

İkizdere Kaymakamı Olarak Atanan Sayın Ali ÖZDAŞ, Görevine Başladı

Saltuk Deniz; " Açıklanan Yaş Çay Fiyatını Kabul Etmiyoruz "

Pazar ilçe Başkanlığı, Danışma Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIMIZDAN OLUŞAN MÜZİK KOROSUNDAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Rize Valiliği himayelerinde Rize Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde başlatılan “Kur’an Kursları Arası Futbol Turnuvası” tamamlandı

Rize İçin Meteorolojik Uyarı Yapıldı

Kalkanderespor'dan 23 Nisan Kutlaması

Kalkanderespor-1 Kopuzlar Vakfı Veliköyspor-0

Kalkanderespor U-15 Çeyrek Finalde

Kalkandere Spor Kulüb Başkanı Mevlüt İslamoğlu Bayram Mesajı

Süper Amatör Ligi 21.Hafta Kendirli Belediyespor-0 Kalkanderespor-2

Kalkanderespor Kendirli Belediyespor Deplasmanında Galibiyet Peşinde

Kalkandere Spor Başkanı; Belediye Başkanı Seçilen Mehmet Yılmaz'a Tebrik Mesajı Yayımladı

Süper Amatör Ligi 20.Hafta Kalkanderespor-4 Madenli Belediyespor-2

Tüm Halkımız Davetlidir

U-15 Ligi Kalkanderespor-1 Gündoğdu Gelişimspor-0

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16